ABA 2: Dario Drežnjak srušio Slobodu iz Užica

Podeli:
ABA/Dragana Stjepanović

Nastavljene su borbe na trećem turniru ABA 2 lige u Sarajevu, a u prvom meču, drugog dana, košarkaši Širokog pobedili su Slobodu iz Užica sa 95:85, pa sada imaju skor 4-4, a Sloboda 5-3.

Najefikasniji u sastavu Širokog bili su fenomenalni Dario Drežnjak koji je uz 33 poena imao i 13 skokova, Entoni Tomas i Rašon Dejvis sa po 20 poena. Kod Slobode, rasploženi za igru u napadu, bili su Dimitrije Nikolić sa 27, Aleksandar Ilkić sa 14 i Jovan Vojinović sa 12 poena.

Izabranici Olivera Popovića, košarkaši Slobode iz Užica, imali su velikih problema protiv ekipe Širokog. Dario Drežnjak i Rašon Dejvis su pravili velike probleme odbrani slobode, pa je Široki tokom prvog poluvremena vodio sa 30:19, na poluvremenu sa 49:45, a sredinom treće deonice sa 62:52.

Užičani su igrali sa mnogo oscilacija, ali su u prvom poluvremenu pokazali da su kadri da nadoknade veliki deficit i da se vrate u meč. Ono što je bilo neophodno, Sloboda je morala da pojača stepen agresivnosti u odbrani, jer je Široki lako i bez problema stizao do poena. Međutim, ništa se nije promenilo na parketu, pa je Široki, uoči poslednje deonice vodio sa 72:61.

Izabranici Olivera Popovića su nastojali da stignu do egal završnice, Dimitrije Nikolić je pogodio tri uzastopne trojke, ali su istom merom vraćali i košarkaši Širokog. Vreme je polako isticalo, Sloboda je morala da ubrza igru, ali je Široki imao adekvatan odgovor, pa je na kraju stigao do zasluženog trijumfa.

U narednom kolu, Sloboda iz Užica će odmeriti snage sa ekipom Borca iz Banjaluke, dok će Široki igrati protiv Studentskog centra.

Komentari

Vaš komentar