ABA 2: Gorica šokirala Zlatibor

Podeli:
KK Gorica
ABA/Dragana Stjepanović

Košarkaši Zlatibora slovili su za favorita na papiru uoči duela sa Goricom, ali je tim iz Hrvatske, posle bolje igre slavio sa 72:57. Gorica sada ima skor 4-7, a Zlatibor 6-5.

Najefikasniji u sastavu Gorice bili su Ivan Majcunić sa 20, Mate Kalajdžić sa 15 i Krešimir Ljubičić sa 11 poena. Kod Zlatibora, bolji od ostalih, bili su Brendon Mekoj sa devet, Dragoslav Papić sa osam i Dušan Kutlešić sa sedam poena.

Izabranici Josipa Sesara, košarkaši Gorice uspeli su da nametnu igru sa mnogo tranzicije, pa su posle potpuno izjednačene igre u prvom poluvremenu, uoči poslednjeg kvartala vodili sa 51:44. Domaćin turnira je  nastojao da se vrati u meč i napravi preokret, ali je na nešto više od dva minuta pre kraja bilo jasno da je sve gotovo, s obzirom da je Gorica vodila sa velikih 64:52.

Gorica je napravila veliki korak ka ostvarenju cilja, a to je izbegavanje plej-aut faze takmičenja, dok je Zlatibor napravio veliki korak unazad, kada je reč o borbi za plasman u TOP 8 fazu drugog po rangu regionalnog takmičenja. 

U narednom kolu Gorica igra protiv MZT Skoplja, a Zlatibor protiv Podgorice.

Komentari

Vaš komentar