ABA 2: Helios slavio protiv Vrijednosnice

Podeli:
ABA 2 /Dragana Stjepanovič

Na finalnom turniru ABA 2 lige, koji 13. aprila počinje u Skoplju, za mesto u ABA ligi, boriće se MZT Skoplje, Borac iz Banjaluke, Helios, Široki, Mladost iz Zemuna, Spars, Sutjeska i Zlatibor. Šampion ide direktno u elitno društvo, a finalista u baraž.

U međuvremenu, nastavljene su borbe za što bolje pozicije pred nokaut fazu, a poslednjem meču dana, kada je 25. mart u pitanju, Helios je pobedio Vrijednosnice iz Osijeka sa 84:67.

Najefikasniji u sastavu Heliosa, bili su Venkateša Džois sa 22, Leon Šantelj sa 18 i Blaž Mahkovic sa 15 poena. Kod Vrijednosnice, raspoloženi za igru u napadu, bili su Matej Perković sa 15, odnosno Mladen Grušanović i Marko Bošnjak sa po 11 poena.

ABA 2 /Dragana Stjepanović

Helios i Vrijednosnice iz Osijeka su završili ligaški deo takmičenja. Tim iz Osijeka je ostao na začelju tabele, a Helios čeka epilog preostalih mečeva, da vidi, da li će u doigravanje sa druge ili treće pozicije. To će zavisiti od duela između Borca iz Banjaluke i Vojvodine.

U slučaju da slavi Borac, MZT će biti prvi, Borac drugi, a Helios treći, u suprotnom, Helios će krenuti u doigravanje sa kote dva.

Tabela: MZT 10-2, Helios 9-3, Borac Banjaluka 9-3, Spars 8-4, Široki 8-4, Mladost Zemun 7-5, Sutjeska 7-5, Zlatibor 7-5, Podgorica 5-7, Vojvodina 5-7, Pelister 3-9, Lovćen 3-9, Rogaška 2-10, Vrijednosnice 1-10.

Komentari

Vaš komentar