ABA 2: Kadija i Sparsi na koti dva, Široki strepi

Podeli:
ABA/Dragana Stjepanović

Izabranici Miodraga Kadije, košarkaši Sparsa iz Sarajeva, pobedili su Široki sa 93:80, pa su obezbedili kotu dva pred doigravanje za plasman u ABA ligu. Široki je blizu da izbegne plej-aut fazu takmičenja, ali mora da sačeka ostale rezultate.

ABA 2:

Najefikasniji u sastavu Sparsa bili su Gedaminas Orelik sa 28, Amar Gegić sa 26 i Kenan Kamenjaš sa 14 poena i 13 skokova. Kod Širokog, raspoloženi za igru u napadu, bili su Aron Tomas sa 29, Dario Drežnjak sa 17 i Dominik Vujanović sa 10 poena.

Posle pobede tima iz Sarajeva poznati su svi učesnici TOP 8 faze. Za mesto u višem rangu takmičenja, boriće se Studentski centar, Spars, Borac iz Banjaluke, MZT Skoplje, Mladost iz Zemuna, Podgorica, Sloboda iz Užica i Zlatibor, a ostaje da se vidi kakav će biti konačni raspored. Trenutno je jedino izvesno da je Studentski centar prvi, Sparsi drugi, a Borac iz Banjaluke treći.

Velika borba se očekuje u nastojanju timova da izbegnu plej-aut fazu takmičenja u kojoj se već nalaze Helios i Lovćen. Tri tima su u opasnoj zoni, Sutjeska, Gorica i Rabotnički. U poslednjem kolu, igraju Sutjeska i Gorica, dok će Rabotnički odmeriti snage sa ekipom Slobode iz Užica.

Borbe za plasman u viši rang takmičenja i za opstanak, biće organizovane sredinom aprila meseca, a uskoro treba očekivati i saopštenje u vezi sa organizatorom poslednjeg turnira ABA 2 lige u ovoj sezoni.

Komentari

Vaš komentar