ABA 2: Krka od 21:45 do 66:63 protiv Šenčura

ABA 2 /Dragana Stjepanović

Košarkaši Krke sačuvali su oreol nepobedivosti u ABA 2 ligi, a do pete pobede su stigli na gotovo nestvaran način. Naime, Krka je od 21:45, uspela da stigne do 66:63 protiv Šenčura, koji je i dalje bez pobede u drugom po rangu regionalnom takmičenju.

Najefikasniji u sastavu Krke, bili su Miha Škedelj sa 18, Mate Vucić sa 16, Rok Stipčević sa 10 i Radosav Spasojević sa osam poena. Kod Šenčura, Dino Murić je postigao 12, Emir Ahmedović 10, a Gaber Ožegović devet poena.

ABA 2/Dragana Stjepanović

Matine termin, odnosno početak utakmice u 12 časova, uz probleme sa povredama i sastavom tima, nije odgovarao ekipi Krke, koja nije ličila na sebe tokom prvog poluvremena. Tim iz Novog Mesta, koji je u dosadašnjem delu sezone slavio protiv Sparsa, Sloge, Podgorice i TFT Skoplja, delovao je bezidejno i nemoćno u oba smera.

S druge strane, izabranici Miljana Pavkovića, koji su pre duela sa Krkom, poraženi od Heliosa, Pelistera, Sutjeske i Zlatibora, bukvalno su leteli parketom. Zatvorili su sve prilaze svom košu, postigli mnogo lakih poena iz tranzicije i pod samim košem, pa su na poluvemenu vodili sa ogromnih i neočekivanih – 45:24.

ABA 2 /Dragana Stjepanović

Naravno, očekivala se reakcija Krke u nastavku meča, a dilema je bila, da li je ekipa iz Novog Mesta kadra da napravi podvig. Na osnovu viđenog u prvom poluvremenu, delovalo je da su sve dileme oko pobednika rešene.

Međutim, Krka je u nastavku meča zaigrala na izuzetno visokom nivou u oba smera, pa je na tri minuta pre kraja stigla do 58:59, a zatim propustila dva napada za prvo vođstvo na utakmici. Šenčur je posle sedam minuta uspeo da stigne do prvih poena, bilo je jasno da sledi triler završnica.

Na 23 sekunde pre kraja, Rok Stipčević je pogodio trojku, pa je Krka prvi put na meču stigla do prednosti – 64:63. Šenčura je propustio napad, Martinčič je promašio iz dobre pozicije, a sa linije slobodnih bacanja Škedelj je pogodio dva penala za konačnih 66:63.

Komentari

Vaš komentar