ABA 2: Krka ruši redom, pao je i TFT

Podeli:
ABA 2 /Dragana Stjepanović

Košarkaši Krke ostvarili su maksimalan učinak u ABA 2 ligi. U četvrtom kolu, ekipa iz Novog Mesta, slavila je protiv TFT iz Skoplja sa 93:83, pa sigurnim koracima ide ka plasmanu na finalni turnir, odnosno F8, iako su ambicije kluba daleko veće, a cilj je mesto u ABA ligi. TFT još uvek nije osetio slast pobede.

Raspoloženi za igru u napadu, kod Krke, bili su Jan Špan i Mate Vucić sa po 13, Leon Štergar sa 12, odnosno Radosav Spasojević i Andrej Stavrov sa po 10 poena. Kod TFT Skoplja, Lahlan Anderson je postigao 20, Trent Batrik 14, a Viktor Tašovski 11 poena.

Krka je u prvom kolu na turniru u Sarejvu pobedila Podgoricu, dok je TFT poražen od Zlatibora. Momci iz Novog Mesta, koji su slovili za velikog favorita i koji za cilja imaju plasman, odnosno povratak u elitno regionalno društvo, nisu počeli meč na željenom nivou, pa je TFT vodio sa 29:19.

Do kraja prvog poluvremena, Krka je podigla stepen agresivnosti u odbrani, stigla je do lakih poena iz tranzicije, uz otvorenih pozicija za šut, pod samim košem, pa su od minus 10, stigli do prednosti od 12 poena – 43:31.

ABA 2 /Dragana Stjepanović

S obzirom da je Krka objektivno daleko kvalitetnija ekipa od TFT Skoplja, bilo je jasno da su sve dileme oko pobednika rešene. Poddsećanja radi, pre TFT Skoplja, Krka je slavila protiv Sparsa iz Sarajeva, Sloge iz Kraljeva i Podgorice.

Komentari

Vaš komentar