ABA 2: Mladost dobila triler protiv MZT Skoplja

ABA League 7. mar. 202118:09 > 18:12
Podeli:
ABA/Dragana Stjepanović

Košarkaši Mladosti iz Zemuna, uspeli su posle sjajne utakmice i triler završnice da pobede MZT iz Skoplja sa 82:75, pa Mladost i MZT sada imaju skor od 6-4. Obe ekipe mogu da se nadaju plasmanu u TOP 8 fazu drugog po rangu regionalnog takmičenja.

Prevagu na tasu Mladosti doneli su Đorđe Milosavljević sa 17, Aleksandar Aranitović sa 16, Stefon Gambul sa 14, Martins Igbanu i Matija Belić sa po 13 poena. Kod MZT Skoplja, raspoloženi za igru u napadu, bili su Olufemi Oludžobi sa 18, Adem Mekić sa 14, Frenk Tarner sa 11 i Andrija Bojić sa 10 poena.

Izabranici Dragana Jakovljevića, košarkaši Mladosti, bolje su počeli meč, pa su posle prve deonice vodili sa 18:13. Međutim, MZT iz Skoplja, ekipa koja je projektovana da ove sezone igra u elitnom regionalnom društvu, ali je planove pokvarila Primorska, podigla je stepen agresivnosti u oba pravca.

Uspeli su Makedonci da zatvore prilaze svom košu, kontrolisali su skok, stizali su do lakih poena iz tranzicije i otvorenih pozicija za šut, pa su na poluvremenu vodili sa 37:30.

Prevagu na tasu MZT-a u prvom poluvremenu, doneli su Olufemi Oludžobi sa 12 i Adem Mekić sa 10 poena. Kod Mladosti, koja je bila oslabljena neigranjem najboljeg košgetera, Treja Dreksela, raspoloženi za igru u napadu, bili su Đorđe Milosavljević i Stefon Gambul sa po sedam poena.

U nastavku meča Mladost je ponovo, kao i u prvoj deonici bila bolji rival. Uspela je da nadoknadi minus od sedam poena, stigne do prednosti od tri, uoči poslednjeg kvartala – 57:54. Momci iz Zemuna su imali razloga da budu i pomalo nezadovoljni, jer su u ovom periodu igre, imali suficit od osam poena.

Usledio je rat nerava u poslednjem kvartalu. Na nešto više od tri minuta pre kraja, posle mini serije od 4:0, MZT je vodio sa 68:65. Mladost je odgovorila u režiji Martinsa Igbanua, pa je povela sa 72:71. Usledio je triler, Frenk Tarner je pogodio za 73:72, zatim asistirao Ivanu Karačiću sa 75:72.

Martins Igbanu je pogodio dva slobodna bacanja na 60 sekundi pre kraja. Frenk Tarner je promašio za tri poena, a Kvamejn Mičel pogodio, pa je Mladost na 25 sekundi pre kraja, vodila sa 77:75.

MZT je imao poslednji napad, a dilema je bila da li će tim iz Skoplja nastojati da stigne do pobede ili produžetka. Lopta je stigla do Oludžobija koji je napravio grešku u koracima. Aleksandar Aranitović je pogodio oba slobodna bacanja i stavio tačku na dramatični duel u Sarajevu.

Kao šlag na tortu, stigla je trojka sa pola terena, sa zvukom sirene, u režiji Aleksandra Aranitovića.

Komentari

Vaš komentar