ABA 2: Mladost iz Zemuna posle produžetka pobedila Vojvodinu

Podeli:
ABA/Dragana Stjepanović

Košarkaši Mladosti iz Zemuna uspeli su u drugom kolu ABA 2 lige da pobede Vojvodinu, posle produžetka, sa 93:90 (83:83). Podsećanja radi, u prvoj rundi, Vojvodina je poražena od Zlatibora, a Mladost od MZT Skoplja.

Najefikasniji u sastavu Mladosti bili su Strahinja Gavrilović sa 22, Mihailo Sekulović sa 18 poena i 11 skokova, Otis Livingston sa 17, Matija Belić sa 15 i Andrija Bojić sa 13 poena. Kod Vojvodine, raspoloženi za igru u napadu, bili su Marko Ljubičić sa 18 poena i osam asistencija, Petar Rakićević i Nikola Gaćeša sa po 15, odnosno Dušan Beslać sa 13 poena.

Čitavim tokom meča se vodila velika borba za svaku loptu, za svaki pedalj terena. Takva je bila i sama završnica. Vojvodina je na nešto više od dva minuta pre kraja posle trojke Krsta Bjelice pobegla na 83:78, ali se Mladost nije predavala.

ABA/Dragana Stjepanović

Tim iz Zemuna, uspeo je u režiji Mihaila Sekulovića (2+1) da stigne do 83:83 na 60 sekundi pre kraja. Usledila je serija promašaja na obe strane, pa je pitanje pobednika rešavano u produžetku.

Tokom dodatnih pet minuta, više koncentracije, snage i sreće imala je ekipa Mladosti koja je stigla do pobede. Vojvodina je mogla do još jednog produžetka, ali je Dušan Beslać iz jako teške situacije promašio za tri poena.

 

Komentari

Vaš komentar