ABA 2: MZT dobio triler protiv Rabotničkog

Podeli:
ABA/Dragana Stjepanović

Nastavjeno je takmičenje na trećem turniru ABA 2 lige u Sarajevu, a u velikom makedonskom derbiju, MZT je pobedio Rabotnički sa 84:82. MZT sada ima skor 5-3, a Rabotnički 2-6.

 

Najefikasniji u sastavu MZT Skoplja, ekipe koja je projektovan da ove sezone igra ABA ligu, ali je planove pokvarila Primorska, bili su Bojan Krstveski sa 19, Andrija Bojić sa 14 i Damjan Stojanovski sa 13 poena. Kod Rabotničkog, rasploženi za igru u napadu, bili su Demier Pits sa 20, Ljubomir Mladenovski sa 17 i Stefan Balmazović sa 14 poena.

Rabotnički je dobro počeo meč. Vodio je posle prve deonice sa 21:17. Međutim, MZT je pojačao stepen agresivnosti u oba pravca. Na poluvremenu je imao prednost od sedam poena, a u završnici trećeg kvartala je vodio sa 63:50.

Igrači Rabotničkog su nastojali da se vrati u meč, borili su za svaku loptu, za svaki pedalj terena, uspeli serijom od 11:0, da vrate meč u egal, imali su dva napada za izjednačenje, ali ih nisu iskoristili. Treći jesu, pa je posle trojke Mirka Mulalića, Rabotnički vodio sa 66:65.

Usledio je rat nerava. Na pet minuta pre kraja, Rabotnički je vodio sa 73:70. MZT je napravio seriju od 6:0, a Rabotnički ponovo poveo sa 77:76, na dva minuta pre kraja. Mirko Mulalić je pogodio trojku sa 80:76. Odgovorio je istom merom Bojan Krstevski, a posle nove greške Rabotničkog, Andrej Magdevski je pogodio dva penala za 81:80.

Rabotnički je treći put uzastopno izgubio loptu, Stojanovski i Magdevski su promašili za tri poena, a poslednji napad je imao Rabotnički. Pits je promašio, Balmazović nesportski faulirao Damjana Stojanovskog na šest sekundi pre kraja i slavlje navijača, igrača i stručnog štaba MZT-a je moglo da počne.

U narednom kolu, MZT Skoplja igra protiv Lovćena sa Cetinja, dok će Rabotnički odmeriti snage sa ekipom Sutjeske iz Nikšića.

Komentari

Vaš komentar