ABA 2: MZT na plus 41 protiv Lovćena

Podeli:
ABA/Dragana Stjepanović

Košarkaši MZT Skoplja, posle jedne od najboljih partija u sezoni nadigrali su Lovćen sa Cetinja – 96:55. MZT trenutno ima šest pobeda uz tri poraza, a Lovćen ima tri pobede, uz šest poraza.

Najefikasniji u sastavu MZT-a, bili su Damjan Stojanovski sa 15, Bojan Krstevski i Hasani Gravet sa po 13, Ivan Karačić sa 12 i Adrija Bojić sa 11 poena. Kod Lovćena, bolji od ostalih, bili su Milutin Đukanović sa 12, Miloš Popović sa devet i Miloš Lopičić sa šest poena.

MZT je sjajno počeo meč protiv Lovćena, a zatim dominirao do kraja. Ekipa iz Skoplja koja je projektovana za učešće u ABA ligi ove sezone, ali je planove pokvarila Primorska, odigrala je besprekorno prvu deonicu.

Makedonci su zatvorili sve prilaze svom košu, Lovćen ništa nije mogao da pogodi sa distance, Andrija Bojić je uz sedam poena, imao četiri skoka i četiri blokade, u završnici, dve trojke su pogodili Damjan Stojanovski i Andrej Magdevski pa je na semaforu pisalo 24:11.

Drugu deonicu, MZT je otvorio serijom 5:0, pa su Cetinjani posle nešto više od deset minuta igre bili u jako teško situaciji, jer su protiv velikog favorita na papiru, morali da nadoknade minus od 18 poena. Međutim, ništa od toga.

Na parketu je do kraja utakmice postojala samo jedna ekipa, MZT Skoplje. Na poluvremenu, MZT je vodio sa 49:31, u završnici trećeg kvartala sa 72:38, pa je jedina dilema bila, kojim rezultatom će biti završen meč.

U poslednjem kolu na turniru u Sarajevu, MZT igra protiv Mladosti iz Zemuna, dok će Lovćen odmeriti snage sa ekipom Sutjeske iz Nikšića.

Komentari

Vaš komentar