ABA 2: MZT posle velike borbe dobio Goricu

Podeli:
MZT Skoplje, Gorica
ABA/Dragana Stjepanović

Košarkaški MZT Skoplja uspeli su posle velike borbe da pobede Goricu sa 77:73, pa sada imaju skor 7-5, dok tim iz Hrvatske ima četiri pobede i osam poraza.

Najefikasniji u sastavu MZT Skoplja, bili su Adem Mekić sa 16, Bojan Krstevski sa 14, Frenk Tarner sa 13, Damjan Stojanovski sa 11 poena i Andrija Bojić sa 10 poena. Kod Gorice, rasploženi za igru u napadu, bili su Marko Baković 15, Mate Kalajdžić sa 14 i Krešimir Ljubičić sa 10 poena.

MZT je bolje počeo meč protiv Gorice, a duel je bio od velikog značaja za oba tima. MZT je želeo pobedu koja bi ga odvela u TOP 8 fazu, a Gorici je trebao trijumf za beg iz plej-aut zone.

Tim iz Makedonije je tokom prve deonice vodio sa 25:15, ali su izabranici Josipa Sesara uspeli da se vrate u meč, pa je početkom druge deonice, Gorica bila na 27:29. Na kraju prvog poluvremena, MZT je vodio sa 40:36.

Prevagu na tasu tima iz Skoplja doneli su Frenk Tarner sa 11 i Adem Mekić sa osam poena. Kod Gorice, raspoloženi za igru u napadu, bili su Marko Baković i Krešimir Ljubičić sa po osam poena.

Tokom treće deonice, Gorica je imala prednost od pet poena, ali je u završnici MZT uspeo da napravi preokret, pa je uoči poslednje deonice na semaforu pisalo 53:51. Na osnovu viđenog do tog trenutka, bilo je jasno da sledi velika borba za dragocenu pobedu.

Na 60 sekundi pre kraja MZT je uspeo da stigne do prednosti od pet poena -68:63. Josip Sesar je zatražio minut odmora kako bi pokušao da pronađe način da njegova ekipa ipak stigne do pobede. Trojku je pogodio Ante Mašić, sa druge strane, istom merom je odgovorio Bojan Krstevski i bilo je jasno da će slaviti tim iz Skoplja.

U poslednjem kolu na turniru u Čajetini, MZT će odmeriti snage sa ekipom Zlatibora, dok će Gorica igrati protiv Sutjeske iz Nikšića.

Komentari

Vaš komentar