ABA 2: MZT slavio protiv Zlatibora

Podeli:
ABA/Dragana Stjepanović

Košarkaši MZT Skoplja završili su učešće na turniru u Čajetini pobedom nad ekipom Zlatibora sa 90:71. Oba tima su izborila plasman u TOP 8 fazu, a ostaje da se vidi ko će im biti rivali na završnom turniru ABA 2 lige.

Najefikasniji u sastavu MZT Skoplja, bili su Bojan Krstevski sa 25, Kristijan Nikolov sa 18, Frenk Tarner sa 16 i Damjan Stojanovski sa 14 poena. Kod Zlatibora, bolji od ostalih bili su Stefan Mitrović sa 20, Dušan Kutlešić sa 18 i Brendon Mekoj sa 11 poena.

Utakmica je imala čudan tok. Zlatibor je bio daleko bolji rival na početku, pa je na kraju prve deonice vodio sa 25:14. Međutim, tim iz Skoplja je pojačao stepen agresivnosti u odbrani. Uspeo da uspostavi egal do kraja prvog poluvremena, a zatim je sredinom poslednje pobegao na 77:64, što je bilo dovoljno da meč mirno privede kraju.

MZT je blizu osvajanja pete pozicije, ali mora da sačeka epilog duela između Studentskog centra i Podgorice, jer je Podgorica bolja u međusobnom skoru.

Ostala su još dva meča na turniru u Čajetini. Plasman u TOP 8 fazu su izborili Studentsi centar, Spars, Borac iz Banjaluke, Mladost iz Zemuna, Podgorica, Zlatibor i Sloboda iz Užica.

Još uvek nije poznat konačni raspored ekipa. Studentski centar je prvi, Sparsi drugi, Borac treći, Mladost četvrta, a ostaje da se vidi, ko će biti na kotama pet, šest, sedam i osam.

U plej-autu su sigurno Helios, Sutjeska i Rabotnički, a dileme je Lovćen ili Gorica. Odluka će pasti posle meča između Slobode iz Užica i Rabotničkog. Ako pobede Užičani, u luci spasa su Cetinjani, u suprotnom, moraće u borbu za opstanak.

Komentari

Vaš komentar