ABA 2: Nikšićani čuvaju oreol nepobedivosti

Podeli:
ABA 2/Dragana Stjepanović

Košarkaši Sutjeske pobedili su na startu drugog turnira ABA 2 lige ekipu Šenčura sa 70:63, pa mogu da se pohvale da su sačuvali oreol nepobedivosti u dosadašnjem delu sezone. U regionalnom takmičenju imaju skor 3-0 (Podgorica, TFT, Šenčur), a u šampionatu Crne Gore 4-0 (Dečić, Danilovgrad, Mornar, Lovćen).

Najefikasniji u sastavu Sutjeske, bili su Mašan Vrbica sa 17, Miloš Koprivica sa 16 i Miloš Popović sa 13 poena. Kod Šenčura, Alen Malovčić je postigao 12, a Dino Murić devet poena.

Tokom prvog poluvremena vodila se ravnopravna borba između Nikšićana, koji su na prvom turniru slavili protiv Podgorice i TFT Skoplja i Šenčura, koji je poražen od Heliosa i Pelistera. Ipak, tokom drugog kvartala, Sutjeska je uspela da stekne pet poena prednosti – 38:33.

ABA 2 /Dragana Stjepanović

U nastavku meča, viđena je ista slika kao i u prvom delu. Izabranici Miljana Pavkovića, košarkaši Šenčura su nastojali da ubrzaju ritam, nametnu igru sa mnogo tranzicije, a Sutjeska da meč uvede u pozicione vode, da iskoristi prednost koju je imala pod samim košem.

Šenčur je bio u egalu sve do same završnice trećeg kvartala, kada je Sutjeska u režiji Miloša Popovića, Vladimira Tomaševića i Mašana Vrbice koji je pogodio trojku sa zvukom sirena uspela da pobegne na 57:46.

ABA 2 /Dragana Stjepanović

Šenčur je nastojao da ponovo stigne do egala, ali je Sutjeska, ljubomorno čuvala i sačuvala pobedu koju je kreirala u završnici trećeg kvartala.

U narednom kolu, Sutjeska će odmeriti snage sa ekipom Širokog, dok će Šenčur igrati protiv Zlatibora.

Komentari

Vaš komentar