ABA 2: Pelister slomio otpor Vrijednosnice

ABA 2 /Dragana Stjepanović

Košarkaši Pelistera uspeli su brzo da se oporave od poraza u duelu sa ekipom Širokog, pa su u četvrtoj rundi pobedili ekipu Vrijednosnice iz Osijeka sa 83:71. Pelister ima skor 3-1, a ekipa iz Osijeka 1-3.

Najefikasniji u sastavu Pelistera, bili su Sead Hadžifezović sa 20, Dimitar Karadžovski sa 17 i Kenet Karpetner sa 15 poena. Kod ekipe iz Osijeka, raspoloženi za igru u napadu, bili su Tihomir Vranješ sa 22, Kristijan Bredford sa 13, odnosno Mater Perković sa 12 poena.

Pelister je imao dosta problema na putu ka pobedi jer je ekipa iz Osijeka prikazala jednu od najboljih partija u sezoni, kada je ABA 2 liga u pitanju. Utakmica je bila u egalu, sve do poslednjeg kvartala. Pelister je dobio prvu deonicu sa 20:18, druga je završena bez pobednika 20:20, a treću su dobili momci iz Hrvatske – 25:20.

Međutim, u poslednjem kvartalu, objektivno kvalitetnija ekipa Pelistera, uspela je da stekne dvocifrenu prednost, da zatim stigne do dragocene pobede.

ABA 2/Dragana Stjepanović

U narednoj rundi, Vrijednosnice iz Osijeka će odmeriti snage sa ekipom Sutjeske, dok Pelister očekuje duel sa ekipom Gorice.

Komentari

Vaš komentar