ABA 2: Podgorica bolja od Slobode, blizu je TOP 8

Podeli:
ABA/Dragana Stjepanović

Košarkaši Pogdorice uspeli su posle velike borbe i bolje igre u poslednjoj deonici da pobede Slobodu iz Užica sa 63:51, pa sada imaju isti učinak kao i ekipa iz Užica, 6-5. Oba tima nastavljaju borbu za TOP 8.

Najefikasniji u sastavu Podgorice bili su Pavle Titić i Marko Kovačević sa po 13, Vladimir Tomašević sa 12, Novak Musić sa 11 i Miloš Koprivica sa 10 poena. Kod Slobode, raspoloženi za igru u napadu, bili su Aleksandar Ilkić sa 14, Dimitrije Nikolić sa osam i Aleksa Stepanović sa sedam poena.

Izabranici Olivera Popovića, igrači Slobode, bili su bolji rival u većem delu prvog poluvremena. Na kraju prve deonice, vodili su sa 19:13, a sredinom druge sa 25:19. Međutim, Podgoričani su nastavili sa borbom, pa su u završnici ovog perioda igre, stigli do egala. Užičani su imali minimalnu prednost posle drugog kvartala – 29:28.

Aleksandar Ilkić, Aleksa Ćubić i Dimitrije Nikolić su ubacili po šest poena za Slobodu. Kod Podgorice, Pavle Titić i Vladimir Tomašević su postigli po sedam, a Marko Kovačević šest poena.

Rat nerava je nastavljen i tokom treće deonice. Igralo se po principu poen za poen. Važnost meča je bila velika, jer su oba tima nastojala da stignu do pobede, kojom bi napravili veliki, možda i odlučujući korak ka plasmanu u TOP 8 fazu. Sloboda je kao i na kraju druge deonice imala minimalnu prednost – 45:44.

Sredinom poslednjeg kvartala, u režiji Vladimira Tomaševića i Pavla Titića, Podgorica je uspela da pobegne na 53:46. Oliver Popović je bio primoran da zatraži minut odmora, kako bi svoju ekipu vratio u meč.

Međutim, Podgorica je delovala daleko agresivnije, odlučnije i hrabrije, pa je na 90 sekundi pre kraja imala velikih deset poena viška – 60:50. Užičani su nastojali da uvedu meč u neizvesnu završnicu, ali nisu uspeli u tome.

U narednom kolu, Sloboda iz Užica igra protiv Studentskog centra, dok će Podgorica odmeriti snage sa ekipom Zlatibora.

Komentari

Vaš komentar