ABA 2: Podgorica šokirala Borac, stigla do polufinala

Podeli:
KK Podgorica
ABA/Dragana Stjepanović

Košarkaši Podgorice napravili su podvig. Uspeli su posle dvomeča i duela sa Borcem iz Banjaluke, koji je bio favorit na papiru, da stignu do polufinala.

Izabranici Zorana Kašćelana, igrači Podgorice, poraženi su u prvom meču sa 90:86, u revanšu su slavili sa 77:65, pa sada čekaju ime rivala u polufinalu. Biće to Sparsi iz Sarajeva ili Zlatibor. Zlatibor je u prvom meču slavio sa 82:79.

ABA 2:

Najefikasniji u sastavu Podgorice, bili su Novak Musić sa 25, Ognjen Čarapić sa 13, Džastin Robinson i Vladimir Tomašević sa po 10 poena. Kod Borca, raspoloženi za igru u napadu, bili su Nikola Tanasković sa 22, Draško Knežević sa 14 i Božo Đumić sa 11 poena.

Borac iz Banjaluke je u prvom meču slavio sa 90:86, ali je bilo jasno da se izabranici Zorana Kašćelana, igrači Podgorice neće predati. Tokom prvog poluvremena, vodila se potpuno ravnopravna borba. Igralo se po principu poen za poen, a na kraju ovog perioda igre, na semaforu je pisalo 37:35 za ekipu iz glavnog grada Crne Gore.

Prevagu na tasu Podgorice, koja je u prvom poluvremenu pokazala da je kadra da stigne do iznenađenje i plasmana u polufinale, doneli su Novak Musić sa 10, Ognjen Čarapić sa devet i Vladimir Tomašević sa sedam poena. S druge strane, raspoloženi za igru u napadu, u sastavu Borca, bili su Draško Knežević sa 14, Džonatan Dejvis sa osam i Božo Đumić sa šest poena.

Uoči poslednjeg kvartala bilo je jasno da sledi velika borba za svaku loptu, za svaki pedalj terena, jer je na semaforu pisalo 52:48 za Podgoricu. U prevodu, četvrtfinalna serije je krenula iz početka. Prednost tima iz Banjaluke iz prvog meča je anulirana. Izabranici Zorana Kašćelana su u završnici trećeg kvartala, dva puta imali sificit od šest poena.

Početkom poslednje kvartala, Podgorica je u režiji Džastina Robinsona i Ognjena Čarapića, uz odličnu igru u odbrani, pobegla na 59:50. U tom trenutku, važan je bio i broj poena u prvom meču, jer je Podgorica bila gost, pa je i pobeda od četiri poena vodila u polufinale, jer je postigla više poena.

Međutim, bilo je jasno da se Borac iz Banjaluke neće predati. Izabranici Dragana Nikolića, nastojali su da stignu do rezultatskog egala, a samim tim i mesta u polufinalu, ali je Podgorica uspešno odbijala sve nalete, pa je na tri minuta pre kraja, posle poena Novaka Musića vodila sa 64:52.

U tom trenutku, Borcu je trebalo sportsko čudo, pa da stigne do minus tri, koliko je bilo neophodno za ostvarenje cilja koji zacrtan pre početka finalnog turnira. Čuda se u sportu dešavaju, ali ne i ovoga puta. Podgorica je uspela da stigne do podviga i polufinala.

Komentari

Vaš komentar