ABA 2: Podgorica zabrinula Borac iz Banjaluke

Podeli:
ABA/Dragana Stjepanović

Košarkaši Borca iz Banjaluke pobedili su Podgoricu sa 90:86 u prvom meču četvrtfinalne serije, ali su momci iz glavnog grada Crne Gore pokazali da su kadri da stignu do iznenađenja protiv tima iz Banjaluke.

Najefikasniji u sastavu Borca, bili su Đorđe Simonović sa 20, Hajden Leskol sa 16, Draško Knežević sa 14, odnosno Džonatan Dejvis i Nikola Tanasković sa po 11 poena. Kod Podgorice, raspoloženi za igru u napadu, bili su Miloš Koprivica sa 19, Vladimir Tomašević sa 18, Novak Musić i Džonatan Robinson sa po 12 poena.

Izabranici Zorana Kašćelana, košarkaši Podgorice, održavali su meč u egalu tokom prve deonice. Igrali su pokretljivo u odbrani, nalazili su rešenja za defanzivnu postavku Banjalučana.

Međutim, Borac je od početka meča pa sve do sredine drugog kvartala sjajna pogađao za tri poena, pa je posle sedme trojke, druge u režiji Džonatana Dejvisa, tim iz Banjaluke pobegao na 32:22.

Podgoričani nisu klonuli duhom, uspeli su odmah da naprave mini seriju od 7:0, pa su ponovo bili u meču. Do kraja prvog poluvremena, Borac je posle trojke Draška Kneževića, a zatim i trojke Aleksandra Radukića vodio sa 47:35, ali je na kraju prvog poluvremena, posle nove mini serije Podgorice, na semaforu je pisalo 47:42 za Borac, koji je u ovom periodu igre ubacio 10 trojki. Situacija po Podgoričane je mogla da bude i bolja da je Mikaele Tmušić pogodio trojku iz otvorene pozicije sa zvukom sirene, ali…

Prevagu na tasu Borca, doneli su Draško Knežević i Đorđe Simeunović sa po 10, odnosno Nikola Tanasković sa osam i Džonatan Dejvis sa šest poena. Kod Podgorice, raspoloženi za igru u napadu, bili su Vladimir Tomašević sa osam, Ognjen Čarapić sa sedam, odnosno Pavle Titić i Miloš Koprivica sa po šest poena.

Podgorica je sjajno otvorila treću deonicu. Zatvorila je sve prilaze svom košu, stigli su laki poeni iz tranzicije, pa su momci iz glavnog grada Crne Gore, sredinom ovog kvartala vodili sa 54:49. Borac nije uspevao da stigne do otvorenih pozicija za šut, kao u prvom poluvremenu, pa je Podgorica uoči poslednje deonice vodila sa 67:60.

Borac koji je pre dvomeča sa Podgoricom slovio za favorita, nalazio se u problemu, jer je bilo više nego jasno da izabranici Zorana Kašćelana imaju kvalitet da pariraju favoritu na papiru. Usledio je rat nerava, Podgorica je napravila nekoliko grešaka u napadu, pa je na četiri minuta pre kraja, Borac vodio sa 81:77.

U tom trenutku, s obzirom da sledi revanš, a da će pitanje konačnog pobednika odrediti koš razlika, usledila je velika borba za svaku loptu, za svaki poen. Na kraju, Borac je stekao četiri poena viška, ali na osnovu svega viđenog u prvom meču, ne može da bude miran, naprotiv.

Revanš meč između Borca iz Banjaluke i Podgorice na programu je 21. aprila, sa početkom u 12 časova. Pobednik ovog četvrtfinalnog dvomeča, igraće u polufinalu sa boljim iz duela između Sparsa iz Sarajeva i Zlatibora.

Komentari

Vaš komentar