ABA 2: Rabotnički rastužio Slobodu i Lovćen

KK Rabotnicki
ABA/Dragana Stjepanović

Košarkaši Rabotničkog pobedili su na turniru u Čajetini Slobodu iz Užica sa 87:77, poslali su Užičane na megdan Studentskom centru u četvrtfinalu, a istovremeno, poslali su Lovćen u plej-aut fazu takmičenja.

Najefikasniji u sastavu tima iz Skoplja, koji je i pored pobeda takmičenje nastavlja u plej-aut fazi, bili su Ljubomir Mladenovski sa 20, Rejner Torton sa 20, Demier Pits sa 18 i Mirko Mulalić sa 11 poena. Kod Slobode, raspoloženi za igru u napadu, bili su Aleksa Ćubić sa 17, Igor Čvorović sa 14 poena i Tadija Tadić sa 12 poena.

Ostala je još jedan meč na turniru u Čajetini. Snage će odmeriti Studentski centar i Podgorica. Plasman u TOP 8 fazu su izborili Studentski centar, Spars, Borac iz Banjaluke, Mladost iz Zemuna, Podgorica, Zlatibor i Sloboda iz Užica.

Još uvek nije poznat konačni raspored ekipa. Studentski centar je prvi, Sparsi drugi, Borac treći, Mladost četvrta, a ostaje da se vidi, ko će biti na kotama pet, šest, sedam i osam. Tačnije rečeno, Zlatibor je sedmi, Sloboda osma, a posle meča koji sledi, biće poznati i parovi četvrtfinala.

U plej-aut fazi takmičenja, igraće Helios, Sutjeska i Rabotnički i Lovćen, dok su sezonu u ABA ligi završili Gorica i Široki, ekipe koje nisu stigle do TOP 8 faze, ali ne moraju da brinu ni za opstanak.

Komentari

Vaš komentar