ABA 2: SC slomio Mladost, za ABA ligu protiv Sparsa

Podeli:
SC vs Mladost
ABA/Dragana Stjepanović

Košarkaši Studentskog centra izborili su plasman u finale ABA 2 lige, pošto su slavili protiv Mladosti iz Zemuna i u drugom meču polufinalne serije – 76:66. Podgoričani će se za titulu i mesto u elitnom regionalnom društvu boriti protiv Sparsa iz Sarajeva.

Najefikasniji u sastavu Studentskog centra, bili su Vasilije Baćović sa 19, Marko Tejić sa 14, Brion Alen sa 11, Nikola Pavlićević i Igor Drobnjak sa po osam poena. Raspoloženi za igru u napadu, kod Mladosti iz Zemuna, bili su Trej Dreksel sa 19, Stefan Gombol sa 14 i Aleksandar Aranitović sa 12 poena.

Značaj meča je učinio svoje, pa je tokom prvog poluvremena viđena velika borba, koja je ličila na rovovski rat. Studentski centar je tokom prve deonice vodio sa 11:6 i 20:16, a Mladost početkom druge sa 24:20.

Usledio je rat nerava do kraja druge deonice. Igralo se po principu poen za poen, a blaga prednost je bila na strani tima iz Zemuna. Popularni „studenti“ iz Podgorice su u napadu insistirali na igri pod samim košem, dok je Mladost nastojala da nemetne igru u tranziciji.

U samoj završnici Brion Alen pogodio za tri poena, pa su Podgoričani na odmor otišli sa viškom od dva poena – 37:35. Najefikasniji u sastavu Studentskog centra, bili su Vasilije Baćović sa 10, Brion Alen sa šest, odnosno Nikola Pavlićević, Andrija Slavković i Marko Tejić sa po pet poena. Kod Mladosti, raspoloženi za igru u napadu, bili su Trej Dreksel sa 13, Aleksandar Aranitović i Stefan Gombol sa po šest poena.

Podgoričani su odlično otvorili treću deonicu, pa su u režiji Flečera Megija, Vasilija Baćovića i Marka Tejića pobegli na 44:37. Trej Dreksel i Stefan Gombol su nastojali da vrate tim iz Zemuna u rezultatski egal, ali su izabranici Nenada Trajkovića, preko Igora Drobnjaka, Briona Alena i Filipa Barovića stigli do 58:49, na nešto više od dva minuta pre kraja ovog perioda igre.

Računajući i prvi meč (86:85), Podgoričani su imali kapital od 10 poena. Posle trojke Nikole Pavlićevića, a nakon sjajne odbrane u poslednjih desetak sekundi, Podgoričani su uoči poslednje deonice vodili sa 64:52.

Mladost je očekivao jako težak posao u završnom kvartalu, a dodatni problem po tim iz Zemuna je bila činjenica da je jedino Trej Dreksel uspevao da nađe put do koša rivala. Situacija je postala daleko teža posle četiri uzastopna poena Marka Tejića, te zakucavanja Vasilija Baćovića – 70:52. U tom momentu, ekipi Mladosti je trebalo sportsko čudo da bi stigla do finala.

Čuda se u sportu dešavaju, ali ne i ovoga puta. Finalna serija se igra 4. i 6. maja u Podgorici. Za mesto u elitnom regionalnom društvu boriće se Studentski centar i Sparsi iz Sarajeva.

Pobednik dvomeča koji sledi će naredne sezone igrati u ABA ligi, a poraženi baraž mečeve za mesto u elitnom društvu.

Komentari

Vaš komentar