ABA 2: Široki bolji od Pelistera

Podeli:
ABA 2 /Dragana Stjepanović

Košarkaši Širokog koji su doživeli dva poraza na prvom turniru ABA 2 lige, naneli su prvi poraz ekipi Pelistera, a pitanje pobednika je rešeno u završnici meča – 83:73. Obe ekipe trenutno imaju skor 1-2.

Najefikasniji u sastavu Širokog, bili su Mislav Brzoja sa 27, Dajšon Najt sa 16 i Ive Ivanov sa 12 poena. Kod Pelistera, Sead Hadžifezović je postigao 20, Nedim Mustafica 16, a Dimitar Karadžovski 11 poena.

Podsećanja radi, na prvom turniru u Čajetini, Pelister je slavio protiv TFT Skoplja i Šenčura, dok je Široki poražen od Borca iz Banjaluke i Heliosa.

Pelister je na osnovu ostvarenog na Zlatboru bio favorit ali na papiru, ali je Široki, dosta toga promenio kada je sastav tima u pitanju između dva turnira, pa se vodila ravnopravna borba. Široki je tokom treće deonice uspeo da pobegne na 60:52, ali se Pelister vratio u meč – 58:60.

ABA 2 /Dragana Stjepanović

Usledio je rat nerava, nekoliko grešaka igrača Pelistera, Široki je kaznio da pobegne na 74:65 na nešto više od dva minuta pre kraja, a zatim je mirno priveo utakmicu kraju. U narednoj, trećoj rundi, Široki igra protiv Sutjeske, dok će Pelister odmeriti snage sa ekipom Vrijednosnice iz Osijeka.

Komentari

Vaš komentar