ABA 2: Široki ubedljivo slavio protiv Zlatibora

ABA League 13. okt 202122:52 > 22:53
Podeli:
ABA/Dragana Stjepanović

Košarkaši Zlatibora pobedili su Vojvodinu u prvom kolu ABA 2 lige na turniru u Čajetini, dok je Široki ubedljvo poražen od Borca iz Banjaluke. Uloga favorita je bila u rukama ekipe iz Zlatibora, ali je na kraju slavio Široki i to ubedljivo sa 95:70.

Najefikasniji u sastavu Širokog, bili su Luka Božić sa 22, Mate Vucić sa 17, Ive Ivanov sa 14 i Ivan Kučan sa 12 poena. Kod Zlatibora, bolji od ostalih, bili su Dušan Kutlešić sa 17, Vuk Jovanović sa 10, odnosno Nemanja Protić i Milan Nikolić sa po devet poena.

Zlatibor je počeo meč bez agresivnosti, bez energije, a kazna je stigla u vidu kapitalne prednosti koju je stekao Široki – 27:11. Pored prednosti, gosti su stekli i ogromnu dozu samopouzdanja, pa su stečeni kapital ljubomorno čuvali do kraja meča.

ABA/Dragana Stjepanović

Na putu ka pobedi, mnogo su im pomogli i igrači Zlatibora koji su u nastojanju da se vrate u igru, da uspostave egal, napravili isuviše mnogo grešaka, a gotovo svaka je kažnjena, lakim poenima.

Zlatibor i Široki naredni turnir koji počinje 8. novembra čekaju sa skorom 1-1. Široki u trećoj rundi igra protiv Mladosti iz Zemuna, a Zlatibor protiv Borca iz Banjaluke, koji je u Čajetini pobedio Široki i Podgoricu.

Komentari

Vaš komentar