ABA 2: Sloboda posle drame savladala Helios

Podeli:
ABA/Dragana Stjepanović

Izabranici Olivera Popovića, košarkaši Slobode iz Užica, igrali su sa mnogo oscilacija, dva puta su imali dvocifren minus, ali su na kraju slavili protiv Heliosa sa 84:75.

Sloboda ima skor od šet pobeda uz četiri poraza i nastavlja borbu za plasman u TOP 8 fazu, dok je Helios doživeo osmi poraz, a veliku većinu, kao i protiv Slobode, posle utakmica na jednu loptu.

Prevagu na tasu Slobode, doneli su Aleksa Stepanović sa 16, Igor Čvorović sa 14, Đorđe Pažin i Aleksa Ćubić sa po 12 poena. Kod Heliosa, Blaž Mahkovic je ubacio 34 poena uz četiri skoka i pet asistencija, Tadej Ferme 11, a Urban Oman i Mihailo Sekulović sa po devet poena.

Helios je bio bolji rival tokom prvog poluvremena. Raspoloženi za igru u napadu, bili su Mihailo Sekulović i Blaž Mahkovic, pa je tim iz Domžala u završnici prve deonice vodio sa 19:9, a sredinom druge sa 33:22. Međutim, izabranici Olivera Popovića nisu ni pomišljali na predaju.

Pojačali su stepen agresivnosti u odbrani, razigrali su se u napadu, Igor Čvorić, Aleksa Stepanović i Đorđe Pažin, pa je posle prvog poluvremena, Helios vodio sa 36:34, ali je ostao utisak da su više razloga za zadovoljstvo imali Užičani jer su na vreme uspeli da nadoknade dvocifreni deficit i stignu do rezultatskog egala.

Sloboda je tokom treće četvrtine uspela da stekne prednost od četiri poena, ali ne i da nađe rerešenja za Blaža Mahkovica koji je do kraja ovog perioda stigao do 29 postignih poena, pa je na semaforu uoči poslednjeg kvartala, pisalo – 60:57 za Helios.

Na osnovu svega viđenog bilo je jasno da sledi velika borba i u poslednjoj deonici, a dilema je bila da li će Helios koji je mnogo utakmica izgubio na jednu loptu, uspeti da stigne do trijumfa, ili će ponovo posle neizvesne završnici doživeti poraz.

Sredinom završne deonice, posle nove trojke, Mahkovica, posle 34 poena na meču, Helios je vodio sa 71:63. Oliver Popović je zatražio minut odmora, a posle male pauze, usledila je serija Užičana od 10:0, za 73:71. Do kraja su ostalo četiri minuta.

Usledio je nesportski prekršaj Mihaila Sekulovića, a Sloboda to kaznila i pobegla na 77:72. Usledile su dve greške na obe strane, a onda i trojka Đorđa Pažina koji je stavio tačku na meč i doneo radost timu iz Užica.

 

Komentari

Vaš komentar