ABA 2: Slogi triler protiv Borca u Banjaluci

ABA 2 /Dragana Stjepanović

Košarkaši Sloge iz Kraljeva uspeli su posle velike borbe da pobede Borac u Banjaluci sa 73:71 u 10. kolu ABA 2 lige, pa trenutno imaju skor 6-4, dok je Borac na 7-3.

Prevagu na tasu Sloge, doneli su Dimitrijus Andrevud sa 22, Elvis Čekić sa 16 i Zoran Paunović sa 12 poena. Kod Borca, Jan Rebec i Dušan Tanasković su postigli po 18 poena, a Stefan Lakić 10 poena.

Borac nije maksimalno iskoristio činjenicu da je četvrti turnir ABA 2 lige odigran u Banjaluci, na krilima navijača je slavio protiv Zlatibora, Krke, ali ne i protiv Sloge. S druge strane, ekipe iz Kraljeva je posle pobede nad Vrijednosicom, neočekivano poražena od Gorice, a zatim se iskupila protiv Borca.

Na 50 sekundi pre kraja, Elvis Čekić je iskoristio jedno slobodno bacanje, a Sloga je vodil sa 73:70. Martin Džeron je promašio trojku, Sloga izgubila loptu, Džeron je ponovo promašio trojku, Delalić dvojku posle ofanzivnog skoka. Sloga je ponovo izgubila loptu, Tanasković pogodio jedno slobodno bacanje za konačnih 73:71.

ABA 2 /Dragana Stjepanović

Mogao je Borac i do pobede, ali ni treću izgubljenu loptu Kraljevčana, Banjalučani nisu uspeli da iskoriste, Amsal Delalić je promašio za tri poena.

Komentari

Vaš komentar