ABA 2: Sparsi posle trilera slomili Goricu

Podeli:
ABA/Dragana Stjepanović

Izabranici Miodraga Kadije, košarkaši Sparsa, uspeli su posle velike borbe i triler završnice da pobede Goricu sa 85:84, pa sada imaju skor 6-3, dok Gorica ima 2-7.

Najefikasniji u sastavu tima iz Sarajeva, bili su Amar Gegić sa 28, Kenan Kamenjaš sa 22 i Almar Hasandić sa 19 poena. Kod Gorice, raspoloženi za igru u napadu, bili su Karlo Uljarević sa 24, odnosno Ivan Majcunić i Marko Baković sa po 13 poena.

Gorica je na poluvremenu vodila sa 52:45. Sparsi su do kraja treće deonice uspeli da se vrate u meč, pa su imali prednost od jednog poena – 73:72.

Usledio je rat nerava, iako su mnogi očekivali da će izabranici Miodraga Kadije lakše stići do pobede, jer su slovili za favorita na papiru, ali… Ali, Gorica se nije predavala, pa je posle trojke Majcunića na 90 sekundi pre kraja na semaforu pisalo 84:84. Usledile su greške na obe strane, a Kenan Kamenjaš je na 60 sekundi pre kraja pogodio jedno slobodno bacanje, za ispostaviće se konačnih 85:84.

Gorica je imala dve prilike da stigne do pobede, ali su Kapusta i Uljarević promašili za tri poena, dok su Sparsi propustili dve prilike da spreče dramu, ali je Zahiragić promašio za tri poena, a Gegić dva slobodna bacanja.

Sparsi u narednom kolu igraju protiv Zlatibora, dok će Gorica odmeriti snage sa ekipom Podgorice.

Komentari

Vaš komentar