ABA 2: Studentski centar dobio triler protiv Slobode

Podeli:
Nikola Pavlićević
ABA/Dragana Stjepanović

Košarkaši Studentskog centra imali su velikih problema protiv Slobode iz Užica, koja je imala dvocifrenu prednost, koja je većim delom kontrolisala dešavanja na terenu, ali su na kraju slavili sa 96:92.

Najefikasniji u sastavu Studentskog centra, bili su Igor Drobnjak sa 24, Flečer Megi i Vasilije Baćović sa po 15, odnosno Nikola Pavlićević sa 12 poena. Kod Slobode, raspoloženi za igru u napadu, bili su Tadija Tadić sa 18, Aleksandar Ilkić sa 14, Đorđe Pažin i Aleksa Stepanović sa po 12 poena.

ABA 2:

Izabranici Olivera Popovića, košarkaši Slobode, odigrali su odlično u prvom poluvremenu. Bili su potpuno konkurentni Studentskom centru u prvoj deonici, a zatim su serijom trojki, uspeli da pobegnu na 47:34, sredinom drugog kvartala.

U tom trenutku, izabranici Nenada Trajkovića su uspeli da podignu stepen borbene gotovosti na mnogo viši nivo, raigrao se u napadu Igor Drobnjak, pa su popularni „studenti“ iz Podgorice na veliki odmor otišli sa minusom od šest poena – 44:50.

Prevagu na tasu Užičana u prvom poluvremenu doneli su Tadija Tadić sa 12, Igor Čvorović sa osam, odnosno Aleksa Ilić i Stefan Simić sa po sedam poena. Kod Podgoričana, raspoložen za igru u napadu, bili je jedino Igor Drobnjak sa 15 poena. Posle njega, najefikasniji je bio Nikola Pavlićević sa pet.

U nastavku meča, Studentski centar je igrao znatno agresivnije u odbrani, sjajnom Igoru Drobnjaku, podršku je pružio Flečer Megi pa su Podgoričani stigli do 61:63, ali su Užičani uspevali da održavaju prednost u svojim rukama. U režiji Aleksandra Ilkića i Đorđa Pažina vodili su sa 70:64 u samoj završnici trećeg kvartala, a sa 70:64 uoči poslednjeg.

Na nešto više od četiri minute pre kraja, posle nove trojke Đorđa Pažina, Sloboda iz Užica je vodila sa 84:76, a bilo je jasno da sledi velika borba za svaku loptu i svaki poen, s obzirom da 22. aprila sledi revanš, koji će dati odgovor na pitanje – koja ekipa će u polufinale.

U samoj završnici, odgovornost je preuzeo Milić Starovlah koji je pogodio dve uzastopne trojke za 86:86. Aleksa Ilić je posle ofanzivnog skoka, pogodio za 88:86. Vasilje Baćović mirno realizovao dva penala.

Dimitrije Nikolić ponovo pogodio posle ofanzivnog skoka, a Nikola Pavlićević pogodio trojku za 92:91.

Užićani su prokockali napad, a Pavlićević omogućio Vasiliju Baćoviću da pogodio za 93:90. Tadija Tadić je pogodio dva slobodna bacanja, a poslednji napad je imao Studentski centar. Na 11 sekundi pre kraja, Nikola Pavlićević je pogodio jedno slobodna bacanje, zatim iznudio prekršaj u napadu, a Igor Drobnjak je sa zvukom sirene stavio tačku na prvi četvrtfinalni duel – 96:92.

Revanš meč je na programu 22. aprila, a istog dana snage će odmeriti Mladost iz Zemuna i MZT iz Skoplja. Podsećanja radi, ekipi iz Zemuna je prvi meč dobila sa 95:75.

Komentari

Vaš komentar