ABA 2: Studentski centar osigurao pol poziciju

Podeli:
KK Studentski centar
ABA/Dragana Stjepanović

Košarkaši Studentskog centra pobedili su Slobodu iz Užica sa 94:86, pa su uoči poslednjeg kola ligaškog dela takmičenja, obezbedili pol poziciju pred doigravanje za mesto u ABA ligi. Sloboda i pored poraza ima realne izglede da stigne do Top 8 faze.

Najefikasniji u sastavu Studentskog centra, bili su Flečer Megi sa 32, Andrija Slavković sa 17, Brion Alen sa 16 i Milić Starovlah sa devet poena. Kod Slobode, raspoloženi za igru u napadu, bili su Igor Čvorović sa 16, Aleksa Ilić sa 15 i Stefan Simić sa 15 poena.

Studentski centar je želeo pobedom da osigura pol poziciju pred doigravanje za plasman u viši rang takmičenja, a Sloboda da osigura mesto u Top 8 fazi.

ABA 2:

Izabranici Olivera Popovića, košarkaši Slobode, odlično su počeli meč, pa su tokom prve deonice vodili sa 11:1 i 22:12. Popularni “studenti” su u režiji Igora Drobnjaka i Andrije Slavkovića nastojali da se vrate u meč, ali su njihove nalete odbijali raspoloženi Aleksa Ilić i Stefan Simić.

U završnici prvog poluvremena, Podgoričani su uspeli da zatvore prilaze svom košu, ruku su namestili Milić Starovlah, Brion Alen i Flečer Megi, pa je Studentski centar uspeo da stigne do vođstva – 40:39. Na kraju prvog poluvremena, na semaforu je pisalo 48:45.

Prevagu na tasu Studentskog centra u prvom delu, doneli su Flečer Megi sa 16, Brion Alen sa 10, Andrija Slavković sa sedam i Igor Drobnjak sa šest poena. Kod Slobode, raspoloženi za igru u napadu, bili su Aleksa Ilić sa 13, Stefan Simić sa 11 i Aleksandar Ilkić sa šest poena.

U nastavku meča, Podgoričani su u režiji Andrije Slavkovića i Flečera Megija pobegli na 67:50. Svi koji su pomislili da je sve gotovo, pogrešili su. Užičani su sredinom poslednjeg kvartala uspeli da smanje na 78:82.

U tom trenuku, “studenti” iz glavnog grada Crne Gore, su pojačali stepen agresivnosti u odbrani, Brion Alen je pogodio 2+1, Flečer Megi trojku za 91:80, na nešto više od dva minuta pre kraja, što je bilo dovoljno da Podgoričani stignu do pobede i pol pozicije pred doigravanje.

Ostalo je da se odigra još nekolo mečeva na turniru u Čajetini, posle kojih će biti poznat konačan raspored na tabeli, ali je spisak gotovo svih učesnika Top 8 faze već poznat.

U doigravanju za viši rang takmičenja sigurno će igrati Studentski centar, Spars iz Sarajeva, Borac iz Banjaluke, MZT Skoplje, Mladost iz Zemuna, Podgorica, a gotovo sigurno Zlatibor i Sloboda iz Užica. Široki bi mogao da se umeša u borbu za mesto u Top 8, ali pomenuti izgledi nisu veliki.

U plej-aut fazi će sigurno igrati Helios i Lovćen, a tek posle utakmica poslednjeg kola biće jasno ko je od tri tima: Sutjeska, Gorica i Rabotnički, uspeo da stigne do luke spasa.

U poslednjem kolu na turniru u Čajetini, Studentski centar igra protiv Podgorice, a Sloboda iz Užica će odmeriti snage sa ekipom Rabotničkog.

Komentari

Vaš komentar