ABA 2: Studentski centar slavio protiv Podgorice

Podeli:
KK Studentski centar
ABA/Dragana Stjepanović

Košarkaši Studentskog centra pobedili su Podgoricu u poslednjem meču na turniru ABA 2 lige u Čajetini sa 100:82, pa su sada otklonjene sve dileme oko TOP 8 faze i plej-aut faze.

Na poslednjem turniru ABA 2 lige, u četvrtfinalu, snage će odmeriti Studentski centar i Sloboda iz Užica, Sparsi iz Sarajeva i Zlatibor, Borac iz Banjaluke i Podgorica, odnosno Mladost iz Zemuna i MZT Skoplje. Igraće se dve utakmice, a koš razlika će odlučiti učesnike polufinala, zatim finala, a zatim i člana ABA lige.

U plej-aut fazi takmičenja, po istom sistemu, snage će odmeriti Lovćen i Helios, odnosno Rabotnički i Sutjeska. Ekipa koja bude poslednja posle dvomeča koji slede, izgubiće status člana drugog do rangu regionalnog takmičenja.

Što se utakmice između Studentskog centra i Podgorice tiče, nju smo ostavili za kraj, jer su izabranici Nenada Trajkovića, igrači Studentskog centra, kontrolisali dešavanja na parketu od prvog do poslednjeg trenutka.

Najefikasniji u sastavu Studentskog centra bili su Flečer Megi sa 22, Igor Drobnjak sa 18, Andrija Slavković sa 14, Milić Starovlah i Tajler Hagedorn sa po 11 poena. Kod Podgorice, raspoloženi za igru u napadu, bili su Vladimir Tomašević sa 24, Mikaele Tmušić sa 19, Novak Musić sa 10 poena.

Poslednji turnir ABA 2 lige, na kojem će se uporedo TOP 8 i plej-aut faza, biće organizovan sredinom aprila, a kandidati za organizaciju završnog turnira su Sarajevo i Podgorica.

 

Komentari

Vaš komentar