ABA 2: Sutjeska grabi ka F8, slomila je Borac

ABA 2 /Dragana Stjepanović

Košarkaši Sutjeske, iako oslabljeni neigranjem Bogdana Bojića i Zorana Boškovića, premašili su očekivanja na trećem turnira ABA 2 lige. Nikšićani su slavili protiv Gorice sa 84:78, a zatim i u derbiju protiv Borca iz Banjaluke sa 80:72, pa trenutno imaju skor 6-1, dok je Borac na 5-2.

Najefikasniji u sastavu Sutjeske bili su Vladimir Tomašević, Mašan Vrbica i Miloš Popović sa po 20 poena, odnosno Miloš Koprivica sa 13. Kod Borca, raspoloženi za igru u napadu, bili su Aleksandar Langović sa 22, Dušan Tanasković sa 11 i Jan Rebec sa 10 poena.

Sutjeska je imala blagu prednost u većem delu utakmice, ali je Borac opasno pretio, bio blizu potpunog egala. Međutim, u samoj završnici, Nikšićani su imali više odlučnosti i hrabrosti, uspeli su da pobegnu na 79:69, a nedugo zatim su proslavili zlata vredan trijumfa na putu ka ostvarenju cilja, a to je plasman na finalni turnir drugog po rangu regionalnog takmičenja.

U drugom susretu dana Helios Domžale je pobedio Pelister 88:70. Podsećanja radi, u prvoj rundi, kada je turnir na Zlatiboru u pitanju, Sutjeska je pobedila Goricu sa 84:78, dok je Borac slavio protiv Pelistera sa 89:67.

ABA 2 /Dragana Stjepanović

Do kraja grupne faze takmičenja, ostala su još dva turnira, još šest rundi, posle kojih će biti poznato osam učesnika finalnog turnira, osam ekipa koja će se boriti za titulu u drugom po rangu regionalnom takmičenju, koje donosi plasman u ABA ligu.

Komentari

Vaš komentar