ABA 2: Sutjeska savladala Podgoricu, TOP 8 je dostižan

Podeli:
ABA 2/DRagana Stjepanović

Košarkaši Sutjeske uspeli su posle velike borbe i neizvesne uavršnice da pobede Podgoricu sa 73:65 u sedmom kolu ABA 2 lige, pa sa skorom 4-3 i dalje mogu da se nadaju plasmanu u TOP 8 fazu. Podgorica je na 2-5.

Najefikasniji u sastavu Sutjeske, bili su Jovan Vojinović sa 20, Radosav Spasojević sa 13, Vladimir Tomašević sa 11 i Miloš Vujović sa osam poena. Kod Podgorice, raspoloženi za igru u napadu, bili su Marko Kovačević sa 15, Aleksandar Langović sa 14, Nikola Mišković sa 12 i Marko Kljajević sa 11 poena.

Izabranici Nebojše Bogavca, igrači Podorice su poveli sa 4:0, a zatim potpuno stali. Odbrana Sutjeske je zatvorila sve prilaze košu, sa druge strane, nizali su se laki poeni iz tranzicije, iz otvorenih pozicija za šut, pod samim košem, pa su Nikšaćani nakon velike serije pobegli na 19:4.

Trener Podgorice, Nebojša Bogavac, nastojao je čestim izmenama da pronađe petorku, način da zaustavi nalet Sutjeske, da uhvati rezultatski priključak, jer je delovalo da će sve dileme oko pobednika biti rešene u prvom poluvremenu.

ABA 2 /Dragana Stjepanović

Uspelo je Bogavac u svojoj nameri. Nakon serije od tri uzastopne trojke, uz seriju grešaka Nikšićana u napadu, višak je sveden na samo jedan poen, početkom druge deonice – 21:20. Izabranici Velimira Gašića, odbili su nalet rivala, pa su na odmor otišli sa viškom od osam poena – 37:29.

U nastavku meča, Podgorica je uspela da stigne prednost rivala, stekla je i prednost od pet poena, ali je uoči poslednjeg kvartala na semaforu pisalo 51:51 i bilo je jasno da sledi velika borba do kraja utakmice.

ABA 2 /Dragana Stjepanović

Usledio je rat nerava, velika borba za svaku loptu, za svaki pedalj terena. Teško se dolazilo do poena, a Sutjeska je na tri minuta pre kraja uspela da steke višak od devet poena – 67:58. Delovalo je u tom trenutku da je pitanje pobednika rešeno. Podgoričani su nastojali da stignu do neizvesne završnice i preokreta, ali Nikšićani to nisu dozvolili.

Sutjeska je na turniru u Sarajevu, poražena od Sparsa, a pobedila je Lovćen i Podgoricu. Momci iz glavnog grada Crne Gore, poraženi su od Lovćena, Mladosti iz Zemuna i Sutjeske.

Tabela: Borac Banjaluka 7-0, Mladost Zemun 5-2, Široki 5-2, MZT 5-1, Spars 4-3, Sutjeska 4-3, Helios 4-3, Zlatibor 4-3, Vojvodina 3-4, Lovćen 3-3, Podgorica 2-5, Rogaška 1-6, Podgorica 2-4, Pelister 1-6, Vrijednosnice 0-7.

Komentari

Vaš komentar