ABA 2: Sutjeska slavila protiv Lovćena

Podeli:
ABA/Dragana Stjepanović

Utakmicom između Sutjeske i Lovćena, završen je treći turnir ABA 2 lige u Sarajevu, a u okršaju crnogorskih klubova, slavili su Nikšićani sa 79:69, pa poslednji turnir u Čejetini, Sutjeska i Lovćen čekaju sa skorom 3-7.

Najefikasniji u sastavu Sutjeske, bili su Radosav Spasojević sa 21, Mislav Brzoja sa 17, Ismet Sejfić i Đorđe Milošević sa po 14 poena. Kod Lovćena, raspoloženi za igru u napadu, bili su Milutin Đukanović sa 23, Rodi Piters sa 17 i Miloš Popović sa 12 poena.

Sutjeska i Lovćen se nalaze na začelju tabele, šanse da se nađu u TOP 8 fazi su u domenu teorije, ali je na talonu bila jako važna pobeda, kako bi se izbegla plej-aut faza takmičenja.

Cetinjani su nešto agresivnije i bolje počeli meč, imali su prednost od četiri poena, ali su izabranici Velimira Gašića, košarkaši Sutjeske, do kraja prve deonice, uspeli da naprave preokret – 22:18.

Radosav Spasojević i Đorđe Milošević su bili raspoloženi za igru u napadu, Sutjeska je bila daleko agresivnija u odbrani, pa je u završnici druge deonice pobegla na 37:24. Jedini koji je bio raspoložen za igru u sastavu Lovćena, bio je Milutin Đukanović.

Utakmicom između Sutjeske i Lovćena, završen je treći turnir ABA 2 lige u Sarajevu, a u okršaju crnogorskih klubova, slavili su Nikšićani sa 79:69, pa poslednji turnir u Čejetini, Sutjeska i Lovćen čekaju sa skorom 3-7.

Đukanoviću su u završnici druge denice podršku pružili Rodi Piters i Noa Starki, pa je Lovćen od minus 13, stigao do minus šest – 34:40. Prevagu na tasu Nikšićana u prvom poluvremenu, doneli su Radosav Spasojević sa 11, odnosno Đorđe Milošević i Mislav Brzoja sa po 10 poena. Kod Lovćena, Milutin Đukanović je ubacio 12, Rodi Piters osam, a Noa Starki šest poena.

U nastavku meča, Sutjeska je ponovo pobegla na 54:40, a Lovćen do kraja ovog perioda, smanjio na 48:56. Cetinjani nisu ni pomišljali na predaju, pa su početkom poslednjeg kvartala stigli do 53:56. Na pomolu je bila još jedna neizvesna završnica na turniru u Sarajevu.

Međutim, sa takvim epilogom se nisu složili košarkaši Sutjeske. Ponovo su podigli stepen agresivnosti u oba pravca, na tri minuta pre kraja ponovo pobegli na 73:61, što je bilo dovoljno da meč privedu kraju, te da stignu do dragocenog trijumfa.

Tabela: Studenstki centar 9-1, Borac Banjaluka 7-3, Spars 7-3, MZT 6-4, Mladost 6-4, Sloboda Užice 6-4, Zlatibor 6-4, Široki 5-5, Podgorica 5-5, Gorica 3-7, Rabotnički 3-7, Lovćen 3-7, Sutjeska 3-7, Helios 1-9.

Komentari

Vaš komentar