ABA 2: Veliki preokret Borca protiv Heliosa

Podeli:
borac banja luka
ABA/Dragana Stjepanović

Košarkaši Borca iz Banjaluka, posle velike borbe i velikog preokreta, pobedili su Helios na startu trećeg turnira ABA 2 lige u Sarajevu sa 79:75, pa su nastavili borbu za plasman u TOP 8 fazu drugog po rangu regionalnog takmičenja.

Najefikasniji u sastavu Borca, bili su Hajden Leskal sa 23, Nikola Tanasković sa 19, Đorđe Simeunović sa 17 i Draško Knežević sa 10 poena. Kod Heliosa, raspoloženi za igru u napadu, bili su Blaž Mahkovič sa 19, Mihailo Sekulović sa 15 i Urban Oman sa 10 poena.

Borac je bio u gotovo bezizlaznoj situaciji, ali se nije predavao. Helios je tokom prvog poluvremena, vodio sa 25:15, 46:32, ali su Banjalučani odbili da se predaju.

Serijom od tri uzastopne trojke su otvorili treću deonicu, zatim nastavili da jure tim iz Slovenije, a u završnici ovog perioda igre stigli do 59:59. Sredinom poslednje deonice na semaforu je pisalo 68:68. Borac je uspeo da pojača stepen agresivnosti u odbrani, pobegne na 73:68, što se pokazalo dovoljnim da stigne do dragocenog trijumfa.

Borac u narednom kolu sa skorom od pet pobeda uz tri poraza igra protiv Slobode iz Užica, dok će Helios sa skorom 1-6, odmeriti snage sa ekipom Podgorice.

Komentari

Vaš komentar