ABA 2: Zlatibor iznenadio Sparse

ABA League 19. apr. 202118:27 > 18:27
Podeli:
Zlatbor vs Spars
ABA/Dragana Stjepanović

Košarkaši Zlatibora, posle jedne od najboljih partija u sezoni, pobedili su ekipu Sparsa u prvom meču četvrtfinalne serije ABA 2 lige sa 82:79, mogu da se nadaju iznenađenju i plasmanu u polufinale, ali...

Ali, uoči revašna koji je na programu 21. aprila, imaju mnogo razloga da tuguju jer su sredinom poslednje deonice imali prednost od 17 poena. Prevagu na tasu Zlatibora, doneli su Dragoslav Papić sa 17, Dušan Kutlešić sa 14 i Nemanja Protić sa 13 poena. Kod Sparsa, raspoloženi za igru u napadu, bili su Kenan Kamenjaš sa 20, Amar Gegić sa 15 i Adi Zahiragić sa 13 poena.

Izabranici Strajina Nedovića, košarkaši Zlatbora, dobro su počeli meč protiv Sparsa koji su slovili za favorita na papiru, pa su sredinom prve deonice vodili sa 20:10. Međutim, momci iz Sarajeva, koji su u Podgoricu stigli posle dva izuzetno zahtevna meča u šampionatu Bosne i Hercegovine, već do kraja ovog perioda igre su uspeli da se vrate u meč, naprave preokret – 23:22.

Gubitak značajnog kapitala nije pokolebao ekipu Zlatibora, koja je nastavila da se bori za svaku loptu, za svaki pedalj terena, pa je na kraju prvog poluvremena, vodila sa 49:44. Prevagu na tasu Zlatibora, doneli su Dragoslav Papić sa devet, Nemanja Protić sa osam i Dušan Kutlešić sa sedam poena. Kod Sparsa, raspoloženi za igru u napadu, bili su Amar Gegić sa 13, Kenan Kamenjaš sa 10 i Gediminas Orelik sa osam poena.

Treće deonica je počela na gotovo identičan način kao i prva. Sparsi nisu imali rešenja u napadu, nisu imali rešenje ni u odbrani, pa je Zlatibor vodio sa 57:44. Izabranici Miodraga Kadije su bili u velikom problemu, a podatak da pet minuta nisu uspeli da postignu ni jedan poen, najbolje ilustruje dešavanja na parketu.

Sparsi su uspeli da podignu stepen agresivnosti u odbrani, u napadu su se probudili Kenan Kamenjaš i Almir Hasandić, pa je za tili čas meč ponovo bio u egalu – 56:60. Međutim, Zlatibor je odmah odgovorio istom merom, pa je uoči poslednjeg kvartala vodio sa 70:56, a zatim i sa 73:56.

Izabranici Miodraga Kadije, košarkaši Sparsa, nastojali su da smanje prednost rivala, kako bi sačuvali nadu, da u revanšu mogu da izbore plasman u polufinale. Uspeli su u tome. Zlatibor je potpuno stao u poslednjih pet minuta, Sparsi su stigli do niza lakih poena, pa na kraju, poraz od tri poena razlike mogu da slave kao pobedu.

U prvom meču četvrtfinalnih serija, Borac iz Banjaluke je pobedio Podgoricu sa 90:86. Novi dueli između Borca i Podgorice, odnosno Sparsa i Zlatibora, na programu su 21. aprila, kada ćemo saznati i imena ekipa koje su izborile plasman u polufinale.

U utorak, 20. aprila, snage će odmeriti Mladost iz Zemuna i MZT iz Skoplja, odnosno Studentski centar i Sloboda iz Užica.

Komentari

Vaš komentar