ABA 2: Zlatibor slavio i protiv TFT Skoplja

Podeli:
ABA 2 /Dragana Stjepanović

Košarkaši Zlatibora, koji brane tron u ABA 2 ligi, ali su zbog pravila po kome ne može više od pet ekipa iz iste države da bude u ABA ligi, ostali u drugom po rangu regionalnom takmičenju (poraženi u baraž mečevima od Borca iz Čačka) opravdali su ulogu favorita protiv TFT Skoplja – 90:76.

Zlatibor ima skor 3-0, a TFT 0-3. Podsećanja radi, na prvom turniru koji je odigran u Čajetini, Zlatibor je slavio protiv Sloge i Podgorice, dok je TFT poražen od Sutjeske i Pelistera.

Najefikasniji u sastavu Zlatibora koji će se i ove sezone boriti za osvajanje trona u ABA 2 ligi, bili su Filip Đuran sa 22, Tadija Tadić sa 20 i Nemanja Protić sa 19 poena. Kod TFT Skoplja, Aleksandar Kostoski je postigao 12, a Viktor Tašovski 11 poena.

Zlatbor je imao problema sa ekipom iz Skoplja tokom prvog poluvremena, iako je držao prednost u svojim rukama. TFT se nije predavao ni u trećem kvartalu, alo je objektivno kvalitetniji Zlatibor, pojačao nivo igre u oba smera u završnom periodu, pa je stigao do očekivane pobede.

ABA 2 /Dragana Stjepanović

U narednoj rundi, Zlatibor igra protiv Šenčura, dok će TFT odmeriti snage sa ekipom Krke iz Novog Mesta.

Komentari

Vaš komentar