ABA: Vili Rid obeležio januar, najavljuje još bolje partije

ABA League 2. feb 202215:15 > 15:15
KK Budućnost Voli

Košarkaš Budućnosti Vili Rid proglašen je za najboljeg igrača ABA lige u januaru.

Budućnost je odigrala dve utakmice prošlog meseca, protiv Igokee i Cedevita Olimpije, dobila obe, a američki centar je prosečno postizao 14,5 poena, uz sedam skokova – prosečni indeks uspešnosti 19,5.

„Zahvalan sam i počastvovan što sam osvojio MVP priznanje. Ima mnogo momaka koji su mogli da je osvoje. Mislim da je to kombinacija predanog rada koji sam uložio da bih postao bolji, kao i mojih saigrača koji su me doveli u poziciju da uspem. Zahvalan sam ne samo zbog sebe, već i zbog navijača, moje porodice, posebno moje supruge Džasmin“, rekao je Rid.

Budućnost je u odličnom abaligaškom ritmu, upisala je šest vezanih pobeda, ima skor 12-3. U Evrokupu je slavila protiv Virtusa u Bolonji, pa sada ima osam pobeda uz četiri poraza.

„Ekipa igra dobro. Cilj svake godine je osvajanje šampionata. Znamo da je pred nama još dug put, ali smo u odličnoj poziciji i radujemo se izazovima koji nas očekuju.”

Budućnost nema vremena za odmor jer slede dva nova iskušenja u vidu Mornara u Baru (19. kolo ABA lige), odnosno Venecije u Podgorici (13. kolo Evrokupa).

Komentari

Vaš komentar