Baćović za SK: Bićemo tvrd orah u elitnom društvu

Podeli:
SC Derbi

Košarkaši Studentskog centra, koji su uoči starta nove sezone i debija u ABA ligi, promenili ime u SC Derbi, spremni su za izazove koje slede, odlučni su u nameri da se u svakom meču bore od prvog do poslednjeg minuta, bez obzira na ime rivala sa druge strane parketa.

Popularni „studenti“ iz Podgorice, kao debitanti, ne beže od toga da ulogu favorita na papiru prepuste rivalima, ali naglašavaju da će u svakom meču, instistirati na tome, da ih pomenuti favoriti na papiru, na parketu ubede da su bolji.

„Primarni cilj je opstanak, ali imamo mladu i talentovanu ekipu, imamo nekoliko iskusnih i kvalitetnih igrača, imamo sjajnu atmosferu u timu, pa verujem da možemo i više od toga. Uoči početka takmičenja i duela sa Megom, mogu da obećam da ćemo u svakom meču uložiti i poslednji atom snage sa ciljem da stignemo do pobede, bez obzira na ime rivala. Cenimo i poštujemo sve protivnike, ali insistiraćemo da nas na parketu ubede da su bolji, a to neće biti lako, uveren sam u to“, naglasio je za Sport Klub, jedan od najboljih igrača SC Derbija i reprezentativac Crne Gore, Vasilije Baćović pa nastavio:

„Prošle sezone smo izborili plasman u elitno društvo na impresivan način. Stekli smo veliko iskustvo i samopouzdanje. Sada nastavljamo dalje. Svesni smo da je ABA ligi viši nivo takmičenja, ali smo u međuvremenu i mi stasali za veća iskušenja i izazove. Radujem se kao i svi u timu duelima koji slede, jer će biti prilika da pokažemo koliko vredimo i možemo u duelima sa najboljim timovima u regionu“.

KSCG

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, Vasilije Baćović je nastavio sa izlaganjem:

„Neizmerno sam srećan i ponosan što sam na spisku reprezentacije Crne Gore, a ostvareno dobija na težini ako se naglasi da sam do dresa sa državnim grbom stigao partijama u ABA 2 ligi i šampionatu Crne Gore. Sada, kao i mnogo momaka iz sastava tima imam priliku da pokažem da zaslužujem mesto u reprezentaciji, a istovremeno, da pokažem da sam kadar da preuzmem značajniju ulogu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo koje nas uskoro očekuju“, zaključio je Vasilije Baćović.

SC Derbi u prvom kolu očekuje izuzetno teško i zahtevno gostovanje ekipi Mege, dok će prvi meč na svom parketu odigrati u drugoj rundi protiv Zadra.

Komentari

Vaš komentar