Borac od 78:89, do 90:89 protiv Splita

KK Borac Ćaćak/Duško Radišić

Košarkaši Borca iz Čačka uspeli su da napravi podvig u 11. kolu ABA lige. Gubili su na tri minuta pre kraja sa 89:78, a kada su Splićani počeli da slave dragocenu pobedu, usledio je veliki preokret, trojku za konačnih 90:89, pogodio je Aleksa Novaković. Obe ekipe trenutno imaju skor 3-8.

Prevagu na tasu Borca, doneli su Hanter Hejl sa 22, Sava Lešić sa 18, Aleksa Novaković sa 17 i Diante Boldvin sa 12 poena. Kod Splićana, koji imaju za čim da žale, Dominik Mavra je postigao 22, Šenon Šorter 16, Luis Saliven 15 poena.

KK Borac Ćaćak/Duško Radišić

Splićani su u meč ušli posle pobede nad Megom na svom parketu, dok su Čačani, kao gosti slavili u Skoplju protiv MZT-a. Dalmatinci su kontrolisali dešavanja na parketu tokom prvog poluvremena. Vodili su sa 27:24 na kraju prvu, 35:25 početkom druge, dok su na poluvremenu imali višak od četiri poena – 51:47.

Sredinom trećeg kvartala, Split je ponovo stekao dvocifrenu prednost. Na semaforu je pisalo – 68:55, Borac je nastojao da stigne do egala, ali je Split, dobrom odbranom, uz kažnjavanje grešaka rivala, uoči poslednjeg kvartala vodio sa 52:43.

KK Borac Ćaćak

Dilema je bila – da li Čačani u poslednjoj deonici mogu da podignu nivou igre, mogu da stigne do preokreta i zlata vredne pobede u nastojanju da pobegne iz opasne zone, u nastojanju da obezbedi opstanak u elitnom regionalnom društvu.

Na pet minuta pre kraja delovalo je da je pitanje pobednika rešeno, jer je Split vodio sa 85:74, a Borac je izgledao prilično bezidejno u napadu, nedovoljno agresivno u odbrani. Na tri minuta pre kraja, Split je vodio sa 89:78, a onda je usledila serija grešaka, serija lakih poena Čačana i trojka Alekse Novakovića za veliko slavlje Borca.

KK Borac Ćaćak

U narednom kolu, Borac iz Čačka gostuje Crvenoj zvezdi, dok će ekipa Splita u novom derbiju začelja, gostovati ekipi MZT Skoplja.

 

Komentari

Vaš komentar