Budućnost lomila i slomila Split, sledi Zvezda

Podeli:
KK Budućnost Voli

Izabranici Vladimira Jovanovića, košarkaši Budućnosti, pobedili su Split na startu ABA lige sa 94:59, a odmah po završetku meča sa timom iz Dalmacije, misli su usmerili ka derbiju drugog kola, protiv Crvene zvezde, koji je na programu 10. oktobra u Beogradu.

Prevagu na tasu Podgoričana, doneli su Kamerun Rejnlods sa 16, Igor Drobnjak sa 14, Aron Vajt sa 13 i Aleksandar Lazić sa 11 poena. Kod Splita, Šenon Šorter je postigao 19, Nikola Đogo 13, a Dominik Mavra 10 poena.

Budućnost koja nije imala mnogo vremena za pripreme u kompletnom sastavu jer je veliki broj igrača imao obaveza u reprezentaciji, snažno je otvorila meč protiv Splita, pa je posle četiri minuta igre na semaforu pisalo 11:0. Splićani su nastojali da se vrate u meč, nastojali su da uspostave rezultatsku ravnotežu, uspeli su u tome, jer je na poluvremenu, Budućnost vodila sa 46:41.

KK Budućnost Voli

Kamerun Rejlonds je ubacio 12, Tre Bel Hejns, Aleksa Ilić i Marko Jagodić Kuridža po šest poena za Budućnost. Kod Splićana, Šenon Šorter je postigao 14 poena, Nikola Đogo i Dominik Mavra po osam.

U nastavku meča, objektivno kvalitetnija Budućnost je pojačala stepen agresivnosti u odbrani, stigli su laki poeni iz tranzicije, pod košem, iz otvorenih pozicija za šut, pa su Podgoričani pobegli na 60:43 u završnici trećeg kvaratala. Splićani su nastojali da se ponovo vrate u meč, ali ništa od toga.

KK Budućnost Voli

Budućnost je dobro otvorila sezonu u ABA ligi, a sada se je očekuju daleko teža. Podgoričani 10. oktobra igraju protiv Crvene zvezde u Beogradu, a dva dana kasnije, sledi duel sa ekipom Hamburga, na startu Evrokupa. Utakmicu možete da pratite na Sport Klubu, kao i sve ostale mečeve Evrolige i Evrokupa.

Komentari

Vaš komentar