Budućnost: Miloje, srećno u NBA ligi

Podeli:
Dejan Milojević
ABA/Dragana Stjepanović

Košarkaški klub Budućnost oprostio se od trenera Dejana Milojevića, koji karijeru nastavlja u NBA ligi.

Milojević će biti član stručnog štaba Golden Stejta, a sa „ratnicima“ je potpisao višegodišnji ugovor.

Milojević je u Budućnost došao u januaru, kada je nasledio Petra Mijovića. Potpisao je ugovor do 2023. godine, uz klauzulu da može napustiti klub posle svake takmičarske sezone ukoliko dobije dobru ponudu u NBA ligi.

Nakon što je sa nama proveo pola sezone, svojom harizmom i pristupom ponovo osvojio srca navijača Budućnosti, Dejan Miliojević napušta klub. Naš trener je dobio poziv iz NBA lige i od iduće sezone će biti na klupi ekipe Golden Stejt Voriorsa, kao član tima Stiva Kera. Milojević nas je poveo u TOP 8 fazu Evrokupa, predvodio je ekipu do brejka u Monaku, a ostaje pitanje šta bi se desilo da smo revanš imali prilike da igramo na svom terenu. Ušli smo i u finale ABA lige, gde smo bili izuzetno blizu brejka u obe utakmice, a onda smo se herojski vratili u dva meča u „Morači“.

I tu smo bili hendikepirani jer u majstorici nismo mogli da računamo na startnog centra Vilija Rida. Milojević je brzo uspeo da podigne ekipu i da osvoji duplu krunu u Crnoj Gori, osvojivši nacionalni Kup i prvenstvo. Miloje, srećno u daljoj karijeri, pokaži u NBA ligi ono što svi ovde znamo, a vrata „Morače“, Podgorice i srca svih navijača Budućnosti će za tebe uvek biti otvorena„, navodi se u saopštenju Budućnosti.

Komentari

Vaš komentar