Budućnost sa osam igrača oborila „studente“ iz Podgorice

Podeli:
KK Budućnost Voli

Košarkaši Budućnosti, sa samo osam igrača u sastavu tima, pobedili su SC Derbi u 10. kolu ABA lige sa 78:70, pa sada imaju skor 7-3, dok su popularni „studenti“ iz Podgorice upisali šesti poraz, ali imaju četiri izuzetno dragocene pobede.

Najefikasniji u sastavu Budućnosti, bili su Džastin Kobs sa 22 poena i sedam asistencija, Marko Jagodić Kuridža sa 12 poena i 10 skokova, Zoran Nikolić sa devet poena i devet skokova, Edin Atić i Filip Barović sa po devet poena. Kod SC Derbija, bolji od ostalih, bili su Kenan Kamenjaš sa 12, Boris Tišma sa devet, Andrija Slavković, Kajl Vinjales, Flečer Megi i Tomislav Ivišić sa po osam poena.

Budućnost je u gradski derbi ušla u desetkovanom sastavu, bez Danila Nikolića, Igora Drobnjaka, Petra Popovića, Džejkoba Vajlija, Vilija Rida. Aleksandar Džikić je na raspolaganju imao osam igrača i zadatak da pronađe način i modus da privede utakmicu kraju, stigne do dragocene pobede, protiv izuzetno mlade i talentovane ekipe SC Derbija, koja u sastavu ima nekoliko izuzetno kvalitetnih i iskusnih igrača.

KK Budućnost Voli

Prvu deonicu, Budućnost je odigrala veoma dobro u oba pravca, pa je na semaforu pisalo 23:14. Stepen agresivnosti u odbrani je bio na visokom nivou, raspoloženi za igru u napadu Zoran Nikolić i Edin Atić sa po sedam, odnosno Džastin Kobs sa pet poena.

Tokom druge četvrtine, SC Derbi je uspeo da uhvati priključak, ali je Budućnost odbila nalet gradskog rivala, pa je na poluvremenu vodila sa 44:32. Džastin Kobs je postigao 10, Zoran Nikolić i Edin Atić po devet poena. Kod SC Derbija, bolji od ostalih, bili su Andrija Slavković sa sedam i Flečer Megi sa pet poena. Kajl Vinjales i Kenan Kamenjaš su postigli po četiri.

KK Budućnost Voli

U nastavku meča, Budućnost je odbranom čuvala stečeni kapital, uoči poslednjeg kvartala je vodila sa 65:51. SC Derbi se nije predavao nastojao je da stigne do neizvesne završnice, ali su izabranici Aleksandra Džikića odbranom odbijali pokušaje rivala da napravi preokret i iznenađenje. SC Derbi je stigao do minus deset, imao je dva napada da se još više približi, ali je Suad Šehović sa pet uzastopnih poena odbio i ovaj nalet, a Budućnost je zatim mirno privela utakmicu kraju.

U narednom kolu, Budućnost gostuje ekipi Cibone, dok će SC Derbi ugostiti ekipu Igokee. Pre nastavka takmičenja u ABA ligi, Budućnost 8. decembra gostuje Promiteasu u šestom kolu Evrokupa.

Komentari

Vaš komentar