Budućnost se mučila, ali slomila otpor Cibone

ABA League 26. nov 202220:522 komentara
KK Budućnost Voli

Košarkaši Budućnosti su imali velikih problema u prvom poluvremenu, velikih problema u većem delu treće deonice, ali su u završnici trećeg kvartala i tokom poslednjeg, uspeli da slome otpor Cibone – 97:76, pa sada ima skor 5-3, dok je Cibona na 3-5.

Najefikasniji u sastavu Budućnosti, bili su Aleksandar Lazić sa 27, Tre Bel Hejns sa 17, Petar Popović sa 15, Alfa Kaba sa 11 poena. Kod Cibone, raspoloženi za igru u napadu, bili su Krešimir Ljubičić sa 16, odnosno Borna Kapusta i Aleksandar Aranitović sa po 12 poena.

Budućnost koja je nedavno ispustila pobedu u petom kolu Evrokupa protiv Pariza, dobro je počela meč protiv Cibone. Povela je sa 7:0, ali je do kraja prve deonice ispustila prednost. Momci iz Zagreba su vodili sa 25:24, a zatim je usledio period zaista sjajne igre Cibone u oba smera, pa je na semaforu pisalo 43:32 za goste.

Vladimir Jovanović je nastojao čestim rotacijama da pronađe petorku koja će uspeti da zaustavi nalet Cibone, koja će uspeti da vrati meč u egal. Na kraju ovog perioda igre, Budućnost je mogla da bude zadovoljna, jer je Cibona imala samo dva poena prednosti – 50:48.

KK Budućnost Voli

U nastavku meča, Budućnost je nastojala da slomi otpor Cibone, ali je Cibona igrala sa mnogo samopouzdanja i energije u oba smera, pa je meč bio u egalu. Tek u samoj završnici, posle poena Igora Drobnjaka, trojke Aleksandra Lazića, još jedne trojke Lazića i trojke Drobnjaka, Budućnost je uspela da stekne prednost od devet poena – 71:62.

U tom momentu, psihološka prednost je bila na strani igrača Budućnosti, koji su poisle bledog izdanja u prvom, došli do željenog nivoa igre u trećem kvartalu. Podgoričani su nastavili u ritmu u kojem su bili u završnici treće deonice, posle još jedne trojke Lazića, pobegli su sa 80:64 a zatim mirno priveli meč kraju.

KK Budućnost Voli

Budućnost je stigla do pobede protiv Cibone. Ponovo je prikazala partiju sa dosta oscilacija, a mnogo vremena za odmor nema jer se nastavljaju iskušenja u Evrokupu. Podgoričani će u narednoj rundi gostovati izuzetno kvalitetetnom Hapoelu iz Tel Aviva.

Komentari

Vaš komentar