Bursać za SK: Uživam u Zadru, pehar u Kupu za pamćenje

ABA League 23. feb. 202112:30
Podeli:
Aleksandar Bursać
KK Zadar

Aleksandar Bursać sa svojim Zadrom drži lidersko mesto u košarkaškom šampionatu Hrvatske, a pre nekoliko dana osvojio je i Kup Krešimira Ćosića.

Pre pola godine je Bursać zadužio dres Zadra i igrama pokazuje da se odlično snašao u klubu sa bogatom istorijom.

„Od avgusta sam ovde i iskren da budem uživam. Od prvog dana sam sjajno prihvaćen i ne bih mogao nijednu lošu reč da kažem. Sve je u klubu na visokom nivou, od uslova rada, hale do stručnog štaba“, kaže za Sport Klub Bursać.

Posle 20 odigranih utakmica u šampionatu Hrvatske Zadar je prvi na tabeli sa 17 pobeda i svega tri poraza. Zadrani imaju pobedu više od prvih pratilaca Cibone i Gorice.

„U prvenstvu nam ide dobro i nadamo se da će tako i ostati i da ćemo na kraju slaviti titulu“, rekao je Bursać. A tome se svakako nadaju i svi u Zadru jer se titula u dvorani „Krešimir Ćosić“ čeka od sezone 2007/8.

KK Zadar
KK Zadar

Kao potvrda dobrih igara i uvertira u ono čemu se svi u timu nadaju, a to je titula državnog šampiona, osvojen je pre deset dana Kup Krešimira Ćosića i prekinuto je deset godina dugo čekanje na ovaj pehar.

U polufinalu je Zadar bio bolji od Cibone, a Bursć od starog učitelja, trenera Vlade Jovanovića. Bio je srpski košarkaš na tom meču, uz Entonija Kartera, najefikasniji u svom timu sa 16 poena.

Zadar je do titule u Kupu došao pobedom protiv Splita u finalu (79:70), a Bursać je u finišu meča postigao jednu od ključnih trojki. Meč je završio sa 14 postignutih poena.

„Osvajanje Kupa je nešto što ću sigurno pamtiti ceo život. Neverovatno je koliko ljudi u Zadru žive za klub, a to su nam pokazali i velikim dočekom ispred hale. Jako je lepo videti koliko smo uspeli da ih usrećimo. Meni se lično na to naslonila i dobra igra na tom meču i mogu samo da kažem da smo imali fenomenalno veče. Fantastičan je to osećaj“, rekao nam je Bursać.

Dok na domaćim frontovima nema nikakvih problema, Zadru u ABA ligi ne cvetaju ruže, ali nadu daju tri vezane pobede u tri poslednja meča.

KK Zadar
KK Zadar

„Imali smo dosta promena u rosteru od početka sezone, ali mislim da smo sada konačno napravili kontinuitet dobrih igara pa se nadam i mnogo boljim ishodima u narednim mečevima u ABA ligi“, objašnjava naš sagovornik.

Zanimljiv meč imao je, kada je reč o ABA ligi, Bursać protiv svog nekadašnjeg tima FMP. Zadar je upisao pobedu, a Bursać 19 poena.

U Zadru Bursać ima priliku da radi sa Veljkom Mršićem koji je i kao igrač i kao trener pokazao da zna kako se dolazi do pehara i najboljih rezultata.

„O Veljku imam samo lepe reči. Već sam rekao da zaista uživam ovde, a on je među ljudima koji su mi u tome mnogo pomogli. Veljko je izvrsan trener i čovek od koga mogu mnogo da naučim“, zaključio je Bursać.

Komentari

Vaš komentar