Cibona ljuta na Pavićevića: Nesportska i zlonamerna izjava

ABA League 5. jan. 202212:262 komentara
Podeli:
KK Mornar Barsko zlato/MEDIA Pro

Trener Mornara Mihailo Pavićević naljutio je Cibonu. Pavićević je nakon pobede Barana u Zagrebu, komentarisao činjenicu da mladi i talentovani Lovro Grnjidić, nije prešao u sastav Barana, nego ostao u Ciboni.

Iz Zagreba je stiglo saopštenje koje prenosimo u celini:

“Navedena izjava koju smatramo iznimno nesportskom i zlonamernom, a koja je i svojevrsni presedan u košarkaškom i sportskom svetu, pre svega najviše govori o osobi koja ju je izrekla. Takve teze, koje su deplasirane i netačne, očito imaju za cilj da negativno utiču na atmosferu u i oko kluba. Iako možemo samo da nagađamo povod i razlog takvog nastupa, možemo jasno reći kako su takvi neprimereni javni istupi samo osnažili naš kolektiv i potvrdili ispravnost odluke Lovra Gnjidića da nastavi da razvija svoju karijeru u KK Cibona.

Lovro Gnjidić
foto: ABA/Borac/Duško Radišić

Vođstvo KK Cibona čini i radiće sve kako bi zaštitila svoje igrače, stručni štab i čitavi klub te će nastaviti da vidi sportsku politiku koja je usmerena na razvoj mladih igrača. Lovro Gnjidić svojim je nastupima u KK Cibona potvrdio vlastiti sportski i ljudski kvalitet, a potvrdu igračkog razvoja dobio je izborivši se za mesto u nacionalnoj košarkaškoj reprezentaciji upravo kao igrač našeg kluba.

KK Cibona kao istinski sportski i košarkaški brend nije i neće, a bez da je prethodno prozvana, komentarisati druge klubove i igrače istih. Navedeno smatramo osnovom sportske kulture i fer-pleja te se nadamo kako će se na isti način odnositi i svi drugi subjekti u cilju zaštite našeg sporta”, navodi se u saopštenju Cibone.

Košarkaši Mornara u narednom kolu ABA lige igraju protiv Krke na svom parketu, dok Cibonu očekuje gostovanje ekipi Mege. Ove utakmice su na programu 9. januara, ukoliko se ne dogodi nešto neplanirano.

Komentari

Vaš komentar