Cibona: Podrška inicijativama za spas, pa i Ace Petrovića

ABA League 20. jun. 202214:57 > 15:192 komentara
Podeli:
KK Cibona/Mihal Jacic

Aco Petrović stožer jedne od akcija za spas zagrebaškog velikana, u klubu podržali legendu, uz napomenu da su otvoreni i za ostale inicijative ovog tipa.

Hrvatski košarkaški velikan Cibona je pred gašenjem. Zagrebački klub je u najtežoj situaciji u istoriji protkanoj i brojnim trofejima, između ostalog i prvaka Evrope. Cibona se povodom dešavanja u prethodnom periodu javnosti obratila saopštenjem koje vam prenosimo u celosti:

„Vezano za brojne informacije koje su proteklih dana objavljivane u medijima, te predstavljanje različitih inicijativa i podršku navijača, prijateljskih sportskih kolektiva i organizacija, aktuelno rukovodstvo kluba želi da istakne kako aktivno radi na pronalaženju rešenja koje će osigurati spas KK Cibona, te će o konkretnim rezultatima koji se očekuju u što skorijem vremenu pravovremeno informisati sve zainteresirane deoničare i čitavu javnost. Ujedno, još jednom i ovim putem pozivamo sve zainteresirane deoničare na saradnju i otvorenu komunikaciju u cilju očuvanja zagrebačkog i hrvatskog sportskog ponosa.

Aktuelno rukovodstvo takođe ovim putem želi da pošalje jasnu poruku podrške svim inicijativama, a kojih je u ovom trenutku više, te u kojima predstavnici Uprave te Skupštine KK Cibona kao odgovorni ljudi aktivno sudeluju ili sa kojima su u stalnoj i otvorenoj komunikaciji. Tokom proteklog razdoblja tako su u više navrata održani sastanci s vođama javno prezentovanih inicijativa za spas kluba, među kojima je i ona kojoj su na čelu Aco Petrović i Saša Pavličić Bekić. Ključ spasa našeg voljenog kluba je upravo otvorenost i sinergija svih kojima je stalo do ovog evropskog košarkaškog diva.

Ovako veliki interes svih deoničara potvrda je vrednosti KK Cibona i njenog značaja za našu zajednicu zbog čega moramo da učinimo sve što je prema primenjivim propisima moguće, a kako bi se sprečio stečaj ili neželjeno gašenje kluba. A upravo je to bio pokretač te misao vodilja aktuelnog rukovodstva KK Cibona koje je pre šest meseci preuzelo klub s ciljem njegovog spašavanja. Uz aktivan rad u cilju pronalaženja potencijalnih investitora aktuelno rukovodstvo, članovi Skupštine te prijatelji kluba tokom tog šestomesečnog razdoblja su i ličnim sredstvima podržali funkcionisanje KK Cibona. Takvim je delovanjem produženo razdoblje za pronalaženje dugoročno održivog rešenja, a u situaciji kad je prvi put u istoriji naš klub ostao bez ikakvih prihoda od strane Grada Zagreba zbog netransparentnog upravljanja tokom proteklih sezona i pre dolaska aktuelnog rukovodstva u KK Cibona.

Kao legalisti i odgovorni podedinici još jednom ističemo kako je aktuelno rukovodstvo KK Cibona svesno situacije u kojoj se klub nalazi, kao i toga čija je odgovornost za takvo stanje o čemu su višekratno obaveštavane celokupna javnost te nadležne institucije. Uz napomenu kako svi odgovorni za ovakvo stanje kluba treba da odgovaraju te budu svesni mogućih posledica i zakonskih konsekvenci, aktuelno rukovodstvo nastavlja predano da radi na pronalaženju rešenja koje će osigurati spas i dugoročnu stabilnost kluba.

KK Cibona zahvaljuje na javno izraženoj podršci sportskim prijateljima GNK Dinamo i KK Zadar, te pozivamo sve kojima je stalo do kluba na saradnju i aktivno uključivanje u pronalaženje rešenja za nastavak ove jedinstvene sportske priče.“

Komentari

Vaš komentar