Darko Planinić pojačao Cibonu

Podeli:
fiba.basketball

Cibona je dobila veliko pojačanje u vidu Darka Planinića. Iskusni centar, je tokom karijere igrao za Široki, Cibonu, Makabi, Baskoniju, Gran Kanariju, Dinamo Sasari, Zjelonu Goru i Kluž.

Darko Planinić je i tokom leta najavljivan kao pojačanje Cibone, ali je iskusni as čekao adekvatnu ponudu iz inostranstva. S obzirom da je koronavurus pokvario mnoge planove, Planinić je odlučio da se vrati na parket i zaduži opremu Cibone.

Zagrepčani su sezonu počeli sa izuzetno mladim timom, ali su vrlo brzo shvatili da moraju da se ojačaju iskusnijim igračima, kako bi se obezbedio opstanak u ABA ligi, a momci kao što su Toni Nakić, Mateo Drežnjak i Roko Prkačin mogli lakše i brže da napreduju.

Cibona je zbog toga, posle Damira Markote, postigla dogovor o saradnji i sa Darkom Planinićem. Markota i Planinić su bili lideri tima koji je 2014. godine senzacionalno osvojio ABA ligu na finalnom turniru u Beogradu.

Posle osam kola regionalnog takmičenja Cibona ima skor od dve pobede uz šest poraza. U narednoj rundi, koja je na programu 4. decembra, izabranici Ivana Velića, košarkaši Cibone, ugostiće ekipu FMP Železnika.

 

Komentari

Vaš komentar