Diante Boldvin pojačao Borac iz Čačka

ABA 2 /Dragana Stjepanović

Košarkaši Borca iz Čačka promenili su trenera posle pobede nad Mornarom. Umesto Marka Marinovića, na klupu je seo Dejan Mijatović, a Čačani su poraženi od Mege. Nedugo zatim, saopšteno je da je novi igrač kluba postao eksplozivni Amerikanac, Diante Boldvin.

Diante Boldvin (28, 185) novi je organizator igre Borca iz Čačka, a ugovor ja potpisan do kraja sezone. Reč je o košarkašu koji je završio ugledni univerzitet Severna Karolina (2013-2016). Zatim je došao u Evropu, gde je nastupao za brojne timove.

Prvo je igrao  u Kožalinu (Poljska), zatim u Vilpasu i KTP Basketu (Finska), Tibingenu (Nemačka), Černomorecu (Bugarska). Posle toga stigao u regionalne vode, gde je branio boje Borca iz Banjaluke.

KK Borac Čačak/Duško Radišić

Prošle sezone, u ABA 2 ligi, Boldvin je odigrao 15 utakmica za ekipu iz Banjaluke, a u drugom po rangu regionalnom takmičenju imao je prosek od 15,5 poena, uz 6,1 asistenciju.

Ove partije su bile preporuka za selidbu u viši rang, a nova destinacija bila je Zadar. Međutim, iako je potpisao ugovor sa timom iz Dalmacije, posle mesec dana je došlo do raskida istog, iz ličnih razloga, kako je tada navedeno.

Od tada, pa do ovog momenta Boldvin je bio bez angažmana.

Komentari

Vaš komentar