Džejms Naneli utišao Gripe

ABA League 4. mar 202320:0521 komentara
ABA League jtd/Dragana Stjepanovic

Košarkaši Partizana dobili su Split u 20. kolu ABA lige. Rezultat je bio 96:95.

Nekako je Partizan uspeo da dobije u Splitu meč koji je konsnatno bio ujednačen. Prepune „Gripe“ su već videle svoju ekipu kako slavi, bila je to sjajna košarkaška predstava gde je veliki autsajder pretio da iznenadi velikog favorita. Na sve to u pitanju je naravno i eks ju klasik koji Split nikada nije dobio iz dosadašnjih 15 pokušaja. Gusto je bilo do samog kraja iako je Partizan mogao da prelom meč u poslednjoj četvrtini, ali je na kraju Džejms Naneli sve rešio trojkom na sekund i po pre kraja.

On je bio i najefikasniji sa 18 poena i četiri trojke, 15 poena je imao Dante Eksum, 13 Alen Smailagić, dok su Ledej i Vukčević dodali po deset. Šenon Šorter je najviše mučio crno bele jer je dao 25 poena, imao je i šest skokova i pet asistencija. Nelson i Mavra su imali po 22 poena.

Kroz čitavu utakmicu je rezultat bio u egalu. U prvom poluvremenu jeste uglavnom Partizan vodio, ali ni u jendom momentu nije mogao da se rezultatski odvoji. Sjajno je za Split igrao Šorter, a pogađali su i Saliven, Nelson i Mavra. Partizan je predvodio Džejms Naneli, dok je i Aleksa Avramović imao nekoliko veoma bitnih poteza u presudnim momentima.

Partizan je imao problema sa skokom, Split je hvatao dosta skokova u napadu, dok je takođe kod crno belih problem bio i izvođenje slobodnih bacanja. Retko se dešavalo da crno beli imaju ispod 60 odsto šuta sa linije, ali je baš to bio slučaj u četvrtoj četvrtini kada se meč lomio.

ABA League jtd/Dragana Stjepanovic

Jako bitan koš na četiri minuta do kraja dao je Zek Ledej na asistenciju Pantera. On je pogodio trojku kojom su crno beli otišli na 84:80. Za prilike ove utakmice to je bila velika prednost. Iza toga je i Dante Eksum dao trojku koja je dala čak pet razlike Partizanu. Ipak Šorter je iza toga mini serijom 6:0 vratio Split u igru i na minut i po od kraja je bilo 90:90.

Tada je Alen Smailagić u jednom kritičnom napadu došao do slobodnih bacanja, pogodio je samo jedno, ali se pojavio Zek Ledej koji je omogućio ekstra posed. Kako je bio fauliran pogodio je za 93:90. Izjednačio je potom Dominik Mavra sa košem uz faul. Mavra je dao još jedan koš posle kog je Partizanu ostalo šest i po sekundi, a na sekund i po je trojku za plus jedan dao Džejms Naneli.

Komentari

Vaš komentar