F8 ABA 2: Bojić promašio produžetak, Borac u polufinalu

Podeli:
ABA 2 /Dragana Stjepanović

Košarkaši Borca iz Banjaluke izborili su plasman u polufinale ABA 2 lige, jer su posle triler završnice slavili protiv Mladosti iz Zemuna sa 80:79. Tragičar je bio Andrija Bojić koji je na sekund pre kraja bio polovičan sa linije za slobodna bacanja.

Najefikasniji u sastavu Borca, bili su Diante Boldvin sa 18, Radoš Šešlija sa 17, Draško Knežević sa 15 i Vuk Bošković sa 11 poena. Kod Mladosti, raspoloženi za igru u napadu, bili su Strahinja Gavrilović sa 27 poena i 15 skokova, Šejn Gibson sa 17, odnosno Andrija Bojić sa 16 poena i 11 skokova.

Borac iz Banjaluke je kontrolisao dešavanja na parketu sve do same završnice. Banjalučani su prvu deonicu dobili sa 17:11, na poluvremenu su vodili sa 43:33, a uoči poslednje sa 65:53.

ABA 2 /Dragana Stjepanović

Mladost se nije predavala, uspela je da stigne do 78:80 na 60 sekundi pre kraja. Strahinja Gavrilović je promašio iz dobre pozicije za izjednačenje. Rečima je teško opisati šta se dešavalo u samoj završnici. Vuk Bošković je promašio dva slobodna bacanja, odmah zatim je izblokirao Nejca Klavžara za izjednačenje, Amerikanac Boldvin je promašio čist zicer, a onda su usledile po dve izgubljene lopte na obe strane, za samo desetak sekundi.

ABA 2 /Dragana Stjepanović

Mladost je imala poslednji napad, imala je osam sekundi da stigne do produžetka ili pobede. Lopta je stigla do Amerikanca Šejna Gibsona koji je promašio za tri poena, ali je do ofanzivnog skoka, stigao Andrija Bojić.

Nije uspeo da pogodio 2+1, pa je stao na liniju za slobodna bacanja. Pritisak je bio ogroman, Bojić  je pogodio prvo, promašio drugo slobodna bacanje, pa je veliko slavlje navijača i igrača Borca iz Banjaluke moglo da počne.

Borac iz Banjaluke će polufinalu ABA 2 lige, igrati sa boljim iz duela Heliosa i Zlatibora.

Komentari

Vaš komentar