F8 ABA 2: MZT lomio i slomio Sutjesku u Skoplju

Podeli:
ABA 2 /Dragana Stjepanović

Košarkaši MZT Skoplja pobedili su Sutjesku iz Nikšića u četvrtfinalu ABA 2 lige sa 73:68, pa nastavljaju borbu za ostvarenje cilja, a to je osvajanje turnira, plasman u elitno regionalno društvo. Podsećanja radi finalni turnir se igra u glavnom gradu Severne Makedonije.

Najefikasniji u sastavu MZT Skoplja, bili su Vojdan Stojanovski sa 19, Kristijan Nikolov sa 17, Huan Dejvis sa 11 i Damjan Stojanovski sa 10 poena. Kod Sutjeske, raspoloženi za igru u napadu, bili su Radosav Spasojević i Vladimir Tomašević sa po 13, odnosno Adi Zahiragić i Jovan Vojinović sa po 10 poena.

Sutjeska je bila ravnopravan rival u prvom poluvremenu. Izabranici Darka Vujačića, nisu dozvoljavali momcima iz Skoplja da stekne veću prednost pa je na semaforu pisalo 40:35.

Tokom treće deonice, MZT je uspeo da pobegne na 53:41, ali je Sutjeska, serijom 9:0, uspela da stigne praktično do egala. Usledio je završni kvartal.

ABA 2 /Dragana Stjepanović

Ekipa iz Skoplja je stekla prednost od 10 poena – 70:60, a stečeni kapital su ljubomorno čuvali do kraja meča.

MZT će u polufinalu igrati sa bolji iz duela Široki Brijeg – Spars Sarajevo, a drugi polufinalni par je poznat. Snage će odmeriti Borac iz Banjaluke i Zlatibor.

Komentari

Vaš komentar