F8 ABA 2: Zlatibor ne može direktno u elitno društvo

Podeli:
ABA/Dragana Stjepanović

Izabranici Strajina Nedovića, košarkaši Zlatibora, opravdali su očekivanja u ABA 2 ligi. Stigli su do finalnog turnira, a zatim posle pravog trilera pobedili Helos sa 84:82, pa će u polufinalu igrati protiv Borca iz Banjaluke.

Odmah treba naglasiti da Zlatibor ne može da izbori plasman u ABA ligu ni u slučaju da osvoji drugo po rangu regionalno takmičenje, jer Srbija ima maksimalan broj učesnika u skladu sa propozicijama – pet. U slučaju da Zlatbor stigne do trona, što nije nemoguće, igrao bi baraž mečeve protiv najslabije ekipe iz Srbije u elitnom društvu.

S druge strane, u slučaju da Zlatibor stigne do finala, a ne osvoji titulu, prvo bi igrao baraž mečeve sa pretposlednjom ekipom u ABA ligi – Splitom, a u slučaju trijumfa u seriji na dve pobede, ponovo bi usledili baraž mečevi protiv najslabije ekipe iz Srbije.

Podsećanja radi u polufinalu, koja su na programu 15. aprila, snage će odmeriti Borac iz Banjaluke i Zlatibor, odnosno Široki i domaćin finalnog turnira, MZT Skoplje.

KK Zlatibor Čajetina
foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović

Ukoliko Zlatibor stigne do finala, pobednik meča između Širkog i MZT Skoplja, istovremeno bi proslavio i plasman u elitno regionalno društvo, bez obzira na epilog finalnog meča.

Komentari

Vaš komentar