F8 ABA 2: Zlatibor stigao do finala, ali ABA još daleko

ABA League 15. apr. 202219:441 komentar
Podeli:
ABA 2 /Dragana Stjepanović

Košarkaši Zlatibora pobedili su Borac iz Banjaluke u polufinalu ABA 2 lige sa 98:83, stigli su do finala, ali su i dalje daleko od ABA lige.

Naime, izabranici Strajina Nedovića neće obezbediti mesto u ABA ligi ni u slučaju da osvoje drugo po rangu regionalno takmičenje, jer Srbija po propozicijama ima pravo na pet ekipa u elitnom društvu.

Samim tim, pobednik meča između MZT Skoplja i Širokog Brijega će obezbediti mesto u ABA ligu, bez obzira na epilog finalnog meča. Zlatibor će bez obzira na epilog finala, prvo igrati baraž mečeve protiv Splita, a u slučaju da stigne do dve pobede u baraž seriji, slede novi baraž mečevi sa najslabijim timom iz Srbije u ABA ligi.

ABA 2 /Dragana Stjepanović

Najefikasniji u sastavu Zlatibora, bili su Dušan Kutlešić sa 28, Dimitrije Nikolić sa 20, Filip Đuran sa 18, Sandi Grubelič sa 11 i Nemanja Protić sa 10 poena. Kod Borca, raspoloženi za igru u napadu, bili su Diante Boldvin sa 22, Aleksandar Ponjavić sa 15, Stefan Kenić sa 14 i Draško Knežević sa 11 poena.

Tokom prvog poluvremena, košarkaši Zlatibora su kontrolisali dešavanja na parketu, imali su dvocifrenu prednost sredinom druge deonice – 35:25, Borac je nastojao da uspostavi egal do kraja prvog poluvremena i uspeo je u tome, s obzirom da je na poluvremenu, Zlatibor vodio sa 43:41, posle trojke koju je postigao Draško Knežević sa gotovo osam metara.

ABA 2 /Dragana Stjepanović

Najefikasniji u sastavu Zlatibora, bili su Dimitrije Nikolić sa 12, Dušan Kutletić sa 10, Filip Đuran sa devet i Nemanja Protić sa sedam poena. Kod Borca, raspoloženi za igru u napadu, bili su Diante Boldvin sa 11, Stefan Kenić i Draško Knežević sa po devet i Radoš Šešlija sa šest poena.

U nastavku meča, Zlatibor je podigao nivo igre u oba smera. Vodio je uoči poslednjeg kvartala sa 67:59, a sredinom završne deonice sa 81:62.

KK Zlatibor Čajetina
foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović

U tom momentu je bilo jasno da je potrebno da se dogodi čudo, pa da Borac stigne do finala. Čuda se u sportu i košarci dešavaju, ali je i ovoga puta.

Zlatibor je stigao do finala, a sada čeka boljeg iz duela između MZT Skoplja i Širokog Brijega. Pobednik meča koji sledi izboriće plasman u elitno regionalno društvo.

Komentari

Vaš komentar